G4Media.ro

Ședință extraordinară de guvern programată miercuri pentru prelungirea stării de alertă /…

Ședință extraordinară de guvern programată miercuri pentru prelungirea stării de alertă / Măsura ar putea fi luată pentru încă 30 de zile pe întreg teritoriul României

O ședință extraordinară de guvern este programată pentru miercuri la Palatul Victoria pentru prelungirea stării de alertă în România, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Potrivit acestora, măsura ar urma să fie prelungită pentru o perioadă de 30 de zile pe întreg teritoriul țării.

Înainte de ședința de guvern, va avea loc însă o întrunire a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care va propune concret atât perioada, cât și suprafața țării pe care să fie prelungită starea de alertă.

Actuala stare de alertă expiră pe 17 iulie.

Potrivit legii privind starea de alertă, guvernul nu are nevoie de încuviințarea Parlamentului pentru prelungirea acestei măsuri.

Prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile pe întreg teritoriul României are loc în contextul creșterii alarmante a numărului de infectări cu coronavirus, mai ales în lispa unei baze legale pentru internarea obligatorie sau carantinarea persoanelor bolnave sau suspecte de a fi infectate.

Curtea Constituțională a decis că internarea obligatorie și carantinarea nu pot fi făcute prin ordin de ministru, iar un proiect de lege inițiat de guvern în acest sens este tergiversat de o săptămână de PSD în Parlament, partid care refuză să îl supună dezbaterii și votului. În tot acest timp, peste 650 de persoane infectate sau suspecte de a fi bolnave au părăsit spitalele și centrele de carantină, în lipsa bazei legale. De asemenea, medicii au atras atenția că mulți alți români, depistați ca fiind infectați cu Covid-19, au refuzat internarea.

În acest context, autoritățile de la București au amânat un nou val de măsuri de relaxare, programat inițial pentru 1 iulie. De asemenea, mai multe țări europene au impus restricții pentru cetățenii români la intrarea pe teritoriul lor din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. guvernul…? care guvern ? niște ăia care sunt pe persoană fizică la făcut bani.
  cred că se joacă …. cutia cu chibrituri in depozitul de carburanți..!

  • Curajul e o floare rara, nu creste in gradina oricui. Acest guvern nu este Hamlet, sa traiasca din ezitari. Meritul acestui guvern sta in riscul pe care si-l asuma. Ceilalti trandavesc, isi impieptoseaza burdihanele si degaja aer fetid din orificiile lor lugubre. Si cu asta, punct.

 2. Dacă de minimul bun simt si respect pentru sănătatea altora nu va pasa …dar ca fac „aia” bani va freacă grija…atunci respectați minimul de reguli sanitare… purtati mască și spalati-vă mâinile des !
  Asa „aia” nu vor mai avea motiv „la facut bani”

 3. Băi, câtă agitație!!! Guvernul – ședință extraordinară, Sparlament ul – sesiune extraordinară, Președintele – ieșire extraordinară la ora prânzului!!!

 4. E clar iesim in strada.

 5. N-aș vrea să fiu în locul lor. Stau pe un butoi cu pulbere, cu fitilul foarte scurt. Lumea fierbe. Pana acum, de slabi ce sunt, s-au ascuns in spatele lui Arafat, pe care l-au băgat la înaintare. Cum e posibil ca PM si ministri de resort sa nu meargă din prima la senat și să susțină legea?
  Saracul Arafat, ca un tonomat cu o singură placa, care când porneste nu se mai oprește, s-a uzat si el, si a devenit indezirabil pentru toată lumea. Nu știu cine ar putea sa ii ia locul, iar criza se adîncește. Ne așteaptă vremuri tulburi. „Paradoxul succesului” cum spunea un conferențiar pe aici, îi lovește ca un bumerang.

  • Degeaba au intenții bune, incompetenta se plătește scump. Țara asta este oricum neguvernabila democratic. Pentru democrație este nevoie de un minimum de educație, la noi merge doar dictatura. Niște bastoane pe spate, dacă nu înțelegi de vorbă bună.

 6. Am vazut intentiile bune!!!Petrecerea lui Orban in sediul guvernului,petrecerea lui Rares Bogdan pentru fiica-sa,petrecerea lui Dunca unde a fost Vela!!!Voi toti care ii laudati pentru merite si sacrificii ati fost invitați ???Sau sunteti rude,afini,de ii periati in halul asta???Mai aveti demnitate ???