G4Media.ro

BREAKING Peste 200 de români care lucrează la un abator din Germania…

BREAKING Peste 200 de români care lucrează la un abator din Germania s-au infectat cu coronavirus / MAE: majoritatea sunt asimptomatici sau prezintă simptome ușoare

Peste 200 de români care lucrează la un abator din Germania au fost confirmați ca fiind infectați cu Covid-19, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat de presă.

”Din informațiile comunicate de către autoritățile germane, din totalul de 700 de angajați ai unității respective (un abator – n. red.), aprox. 500 sunt lucrători români. Aceștia nu sunt lucrători sezonieri, ci sunt angajați ai unor companii subcontractate de către abatorul german. Cu privire la informația conform căreia o parte din lucrătorii români ar fi confirmați pentru infecția cu COVID-19, autoritățile germane au indicat că 300 de angajați ai abatorului sunt confirmați ca fiind infectați cu virusul COVID-19 și au fost introduși în carantină. De asemenea, la acest moment nu există date concrete cu privire la cetățenia persoanelor infectate, însă majoritatea acestora (peste 200) sunt cetățeni români”, se arată în comunicatul transmis de MAE.

Potrivit ministerului, care citează date comunicate de autoritățile germane, dintre cei contaminați, majoritatea sunt asimptomatici sau prezintă simptome ușoare.

”Doar cinci persoane au necesitat tratament în regim de spitalizare, două dintre acestea fiind între timp externate. Într-un singur caz, la una din cele 2 persoane deja externate, s-a impus ventilarea mecanică. MAE menționează că până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin și la nivelul Consulatului General al României la Stuttgart nu au fost primite solicitări de asistență din partea cetățenilor români menționați”, se mai arată în comunicat.

Ministerul de Externe precizează că românii lucrează într-un abator din Birkenfeld, de lângă orașul Pforzheim (landul Badden-Wurttemberg), Republica Federală Germania și că Ambasada României la Berlin și Consulatul General al României la Stuttgart s-au autosesizat și au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile germane pentru verificarea situației acestora.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Republica Federala a Germaniei???

  • asa isi spun ei oficial.
   dar intrebarea e : au fost bagati in carantina la locul de munca sau in alta parte? eu pariez ca la locul de munca. daca sunt toti pozitivi asimptomatici, ce rost are sa intrerupem activitatea.

 2. MAE-ul lui Melescanu ? Nu, merci.

 3. Eu chiar nu pricep de unde toata mirarea asta a noastra privind modul in care trateaza germanii alte popoare!
  Voi nu stiti de ce?
  1. pentru ca pot
  2. pentru ca vor
  3. pentru ca nu le da nimeni peste bot
  4. nu pentru toti germanii au trecut 75 ani de la sfarsitul razboiului.

  • @kaltz Nu inteleg, din stirea asta ati tras concluzia ca germanii trateaza rau alte popoare? Ce ar fi trebuit sa faca Germania? Sa nu angajeze romani ca muncitori la abatoare? Sa inchida abatoarele pentru ca acolo sint angajati romani asa incit sa-i protejeze? In cel mai rau caz puteti banui ca conducerea abatorului cu pricina nu a luat masuri suficiente sa-i protejeze pe angajati. De aici pina la concluzia dumneavoastra e cale lunga…

  • Intreb mereu germani mai in virsta ce parere are de Hitler si toti spun ca a fost super nr 1

 4. Mare lucru! In lagarul de munca al G Farbenindustrie de la Auschwitz erau conditi mult mai proaste, oamenii se imbolnaveau de TBC si chiar mureau pe capete. Trebuie sa ia partea pozitivă: „Arbeit Macht Frei!”

  • Tovarășe trol @victorovici, ia bagă nasul în latrina ta sovietică și spune-ne dacă votca combate Coronavirus ul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.