G4Media.ro

BREAKING Ciolacu: Am decis să avem alegerile prezidențiale în septembrie și alegeri…

Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

BREAKING Ciolacu: Am decis să avem alegerile prezidențiale în septembrie și alegeri parlamentare în 8 decembrie

Marcel Ciolacu a anunțat miercuri într-o conferință de presă desfășurată împreună cu Nicolae Ciucă că ”am decis să avem alegerile prezidențiale în septembrie și alegeri parlamentare în 8 decembrie”.

În replică, Nicolae Ciucă a declarat că ”nu am discutat în BPN al PNL acest subiect. Deci nu avem o decizie comună în coaliție. Voi reveni cu acest subiect în PNL”.

”Discuțiile au fost în interiorul celor două partide, cum este mai bine ca lumea să se prezinte cât mai mult la vot. Am fi avut la sfârșitul lunii decembrie o suprapunere cu alegerile generale. Ar fi fost trei dumnici la rând, cu Ziua Națională a României. Luna decembrie e cea mai încărcată guvernamental, avem bugetul de stat, avem negocierile cu Comisia. Am luat decizia de a nu bloca România. Accesul să fie cât mai clar pe fiecare rând de alegeri. Aș fi mândru ca și român ca președintele României să ocupe o funcție politică la nivel mare. În acesată alianță, sunt ferm convins, amânoi, împreună cu europarlamentarii, vom negocia o funcție cât mai importantă ca comisar sau membru al biroului permanent al Comisiei. Acestea sunt plusuri, românii vor de această dată o voce puternică în structurile europene și euroatlantice”, a explicat liderul PSD, întrebat dacă alegerile prezidențiale au fost decalate ținând cont de interesul președintelui Iohannis de a ocupa o funcție în plan european.

Alegerile prezidențiale ar fi trebuit să aibă loc potrivit calendarului în luna decembrie. Al doilea mandat al președintelui Iohannis ajunge la termen pe data de 21 decembrie.

UDMR a depus pe data de 11 decembrie 2023 la Senat un proiect de lege prin care  vrea să schimbe calendarul de alegere a președintelui.

Astfel, UDMR propune ca alegerile să aibă loc cu cel mult 90 de zile anterior datei în care ajunge la termen mandatul de președinte.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Ura, au comasat alegerile în interesul românilor și al Ro! Pentru stabilitatea lumii a treia pe care au construit-o în peste trei decenii de guvernare cleptocrată.

    • Politicieni cu vocație de combinagii, în rest, neaveniți și neșcoliți. Studii universitare la școala vieții e tot ce le trebuie.