G4Media.ro

BNR: România a sacrificat 10% din porci din cauza pestei africane, e…

BNR: România a sacrificat 10% din porci din cauza pestei africane, e cea mai afectată țară din UE

România a fost cea mai afectată țară din UE de răspândirea pestei africane, sacrificând 550.000 de porci, adică peste 10% din efectivele naționale, potrivit raportului privind inflația, făcut public marți de BNR.

Epidemia de pestă a dus la ”creșterea accelerată” a prețului cărnii de porc în noiembrie 2019, ajungând la sfârșitul anului cu aproximativ 50% mai mare decât cel consemnat în 2018, potrivit BNR.

La nivel global, China a fost țara cea mai afectată de epidemie care a înjumătățit într-un an și jumătate efectivele de porci de pe teritoriul acestei țări.

Foto: Porci sacrificați / InquamPhotos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. ” România a ajuns să aibă un efectiv 130.000 de porci mistreţi, de trei ori mai mult decât efectivul optim, în contextul în care legea vânătorii a fost făcută în favoarea vânătorilor, un grup care s-a bucurat de un puternic lobby în Parlament, de-a lungul anilor, potrivit lui Dimitrie Muscă, proprietarul Combinatului Agroindustrial Curtici. Fermierul din Arad consideră asana­rea mistreţilor im­pera­tivă pentru sto­prea răspândirii viru­sului pestei porcine africane.”

    „Parcă suntem ţara porcilor mistreţi. Nu vor să împuşte mistreţii. Nu vor să înţeleagă că porcul mis­treţ e vectorul prin­cipal de răspân­dire a pestei porcine africane. Dacă am asana toţi mistreţii, am scăpa de această nebunie, dar foarte mulţi parlamentari sunt vânători şi au făcut legea vânătorii pentru ei. Cum ajung ceva şefi, cum se apucă de vânat. E o modă“, a spus Dimitrie Muscă.
    Nu v-ati saturat de BNR-ul asta?!

  2. Cine să fim luat măsuri? Daea???

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.