G4Media.ro

BNR prognozează o creștere accelerată a inflației: 4,2% față de 3% la…

BNR prognozează o creștere accelerată a inflației: 4,2% față de 3% la finalul anului. Reacția lui Dragnea: Realitatea programului nostru de guvernare este că românii o duc mai bine

Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an de la 3% cât estimase în luna februarie, a anunțat guvernatorul Mugur Isărescu, citat de Agerpres.

Inflaţia estimată pentru 2020 este și ea în creștere de la 3,1% la 3,3%. Isărescu a făcut anunțul într-o conferinţă de presă în care a prezentat Raportul trimestrial asupra inflaţiei.

Conform Băncii Centrale, rata anuală a inflaţiei va continua să se plaseze peste limita superioară a intervalului ţintei pe parcursul anului 2019, pe fondul manifestării şocurilor de natura ofertei în prima parte a anului curent.

Creșterea prognozei de inflație e cauzată de creșteri de prețuri.

Reacția lui Dragnea:

Întrebat în legătură cu afirmaţia guvernatorului BNR Mugur Isărescu privind prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an, de 4,2%, Dragnea a spus că în fiecare an se spune că o să fie foarte rău, dar s-a dovedit că realitatea programului de guvernare „este că românii o duc mai bine”.

„Nu comentez, că nu sunt comentatorul BNR, ştiu că Banca Naţională are nişte comentatori foarte buni şi foarte isteţi. Nu vreau să comentez asta şi, în general, nu vreau să comentez previziunile niciunei instituţii. S-a dovedit până acum, din fericire pentru români, că ceea ce am prognozat noi în programul de guvernare s-a confirmat în realitate. Ceea ce spuneau ei, de exemplu, UE sau Comisia Europeană spunea că o să avem o creştere economică de 3,3 %. Uite că avuserăm 5,1, alte agenţii de rating – 3,8 – 3,5 – 3,9, asta an de an, Consiliul Fiscal spunea că o să avem 4. În fiecare an ni se spune că o să fie foarte rău. Realitatea programului nostru de guvernare este că românii o duc mai bine şi creşterea economică este mai bună, deci nu vreau să comentez previziunile nimănui”, a spus Dragnea, citat de Agerpres.

Referitor la faptul că guvernatorul BNR a atras atenţia asupra unei creşteri accelerate a preţurilor în acest an, Dragnea a spus: „Noi nu putem micşora preţurile, nu există măsuri administrative să micşorezi preţurile. Să temporizăm, pe de o parte, ROBOR-ul, care nu mai este ROBOR, este un alt indice care va genera dobânzi mai mici la credite, pe de altă parte, preţurile le energie şi la gaze să fie plafonate”.

„Ceea ce am făcut noi şi am făcut mereu a fost să mărim veniturile, pentru că aceste preţuri creşteau oricum, cele care cresc din diferite motive. Dacă noi nu am fi mărit veniturile românilor, gândiţi-vă ce se întâmpla acum, în ce situaţie erau pensionarii şi funcţionarii, oamenii care lucrează în întreprinderi, pentru că noi am mărit salariul minim. Pentru prima dată în istorie salariul mediu net a sărit la 3.000 lei, sunt datele statistice, salariul brut a sărit la 5.000 lei. Gândiţi-vă dacă rămâneam tot cu salariile din 2016 ce dezastru era în această ţară”, a mai susţinut Dragnea.

Foto: Mugur Isărescu. Inquam Photos / Octav Ganea

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Cocalari și pitipoancele useriste au impresia că sunt singurii ce contribuie la bugetul acestei țări.
  Tot ei au realizat și creșterea economică de 5% pe primul trimestru.
  Jalnice creaturi!

  • Sectorul IT contribuie 6% din PIB.

   Tu nu contribui nimic, eşti slugă bugetară, postezi minciuni pentru PSD, căcat slugarnic ce eşti.

   E bine că eşti angajat la stat. În economia reală ai muri de foame, nu valorezi nimic.

  • Și? Se simte la tine în buzunar? Sau te hrănești din cifre? Ai vazut cumva o inflație trecând pe aici? Ai văzut cat a ajuns EUR?
   Ai vazut cum ne amanetam viitorul prin împrumuturi? Sau ai vazut doar raportul prezentat de dragnea la a3, ca acolo toate’s bune… Mai schimba canalul 😉

 2. Groparul industriei romanesti… ma plictisesc statisticile bnr de cacat…

  • „Groparul industriei romanesti” ai putea sa iti argumentezi pozitia? care e legatura directa intre Isarescu si industrie? Daca habar n-ai, taci. Poate asa nu se prinde lumea.

  • @asistat
   Esti sub prafuri postac!
   Faci valuri cu neuronul drogat.

 3. o duc mai bine, mult mai bine nomenklatursitii

 4. Dupa ce Teldrum, firma de sifonare a banilor publici a pusacariasului Dragnea, a mai fost unsă cu inca un contract cu statul, lista de plată cu postacii/troli PSD s-a revigorat.
  Parcă prea erau letargici in ultimul timp…
  Ați primit ultima plata pentru săptămâna înainte alegerilor si a referendumului ?
  Dupa 26 mai ce veți face ? Intrați in programul de șomaj sau de asistați retardați PSD ?

 5. Realitatea , rahatule cu nume de dragnea , este ca eu nu o duc mai bine . Minti cu nerusinare . Tilharesti poporul roman cu nerusinare .

 6. IDIOTULE de ce nu vorbesti despre salariul minim???de ce nu vb despre taxele la salariul minim???La puscarie cu tine-poate luni-!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.