G4Media.ro

Bitcoin a depășit din nou pragul de 50.000 de dolari/ Cea mai…

Bitcoin a depășit din nou pragul de 50.000 de dolari/ Cea mai populară criptomonedă a crescut cu 83,7% față de 4 ianuarie, minimul din acest an

Criptomoneda bitcoin a urcat duminică cu 4,18%, la 50.947,94 dolari, adăugând 2.043,31 dolari la închiderea sa anterioară, în pofida avertismentele analiştilor potrivit cărora este „un spectacol economic secundar” şi oferă o protecţie redusă împotriva unei scăderi a preţului acţiunilor, transmite Reuters.

Cea mai populară criptomonedă a crescut cu 83,7% faţă de nivelul minim din acest an – 27.734 dolari – înregistrat în data de 4 ianuarie.

Luna trecută, cotaţia bitcoin a urcat până la un nivel record de 58.354,14 dolari, pe măsură ce guvernele au majorat cheltuielile pentru a contracara impactul economic al coronavirusului. Această majorare a cheltuielilor a alimentat temerile privind inflaţia şi devalorizarea dolarului american.

Progresele spectaculoase înregistrate de bitcoin în ultimele luni au fost alimentate de semnalele că începe să fie acceptată de un număr din ce în ce mai mare de investitori şi companii, de la Tesla şi Mastercard, până la BNY Mellon.

Cu toate acestea, mulţi analişti şi investitori sunt în continuare sceptici când vine vorba de monedele digitale slab reglementate şi cu evoluţii volatile, având în vedere că în continuare nu sunt utilizate la scară largă în magazine.

Analiştii băncii JP Morgan susţin că preţurile actuale la bitcoin sunt cu mult peste estimările lor referitoare la valoarea adecvată. Adoptarea pe scară largă creşte corelaţia dintre bitcoin şi activele ciclice, are cresc şi scad odată cu ciclurile economice, ceea ce, pe cale de consecinţă, diminuează beneficiile unei diversificări în zona criptomonedelor, susţin analiştii băncii americane într-un raport.

Bitcoin este un „spectacol economic secundar”, adaugă analiştii de la JP Morgan, potrivit cărora inovaţiile din tehnologia financiară şi expansiunea platformelor digitale în domeniile creditului şi plăţilor reprezintă „adevărata poveste de transformare financiară în epoca COVID-19”.

Pe de altă parte, susţinătorii bitcoin spun că această criptomonedă este „aur digital” care poate oferi protecţie împotriva riscului de inflaţie declanşat de programele uriaşe de stimulare lansate de băncile centrale şi guvernele din întreaga lume pentru a contracara efectele crizei COVID-19.

Analiştii JP Morgan subliniază însă că un bitcoin ar trebui să ajungă la un curs de 146.000 de dolari pentru ca valoarea de piaţă a tuturor acestor monede să fie comparabilă cu investiţiile în aur ale sectorului privat via fonduri de tip exchange-traded funds (ETF) sau în monede şi lingouri.

Bitcoin este cea mai importantă monedă digitală, cu o cotă de piaţă de aproape 70%.

Tehnologia blockchain utilizează criptografia pentru a crea un registru digital de date în care sunt incluse tranzacţiile utilizatorilor. Practic, este vorba despre un sistem prin care toate tranzacţiile sunt arhivate şi autentificate în mod public, fără să mai fie nevoie de un singur deţinător al informaţiei.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Unsplash

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Vesti bune pentru cei care au investit. Vesti proaste pentru aia care taie frunze la caini toata ziua pe forumuri si acu sufla-n buza a paguba.

    • Trebuie sa fi orb sa nu vezi bula speculatorie generată de lăcomia extremă dar și de prostia omului care își imaginează că o entitate fara nici o susținere materială poate avea valoare din ce in ce mai mare …. istoria se repetă pentru a nu știu câtă oară dar prostimea tot mușcă!

      Ce urmează? Prăbușirea, cu cat specula se prăbușește mai de sus, cu atât dezastrul va fi mai mare!

    • LOL, faina asta 🙂 Acuma ca vine pachetul lui Bideu, Biden – scuze, mai scoate FED la imprimanta niste bani fara nici o acoperire. Hai Bitcoin!

  2. ce mai așteptați bă ?! 64 k și pe urmă 100 k … mai bine ții banii în ceva ce își păstrează valoarea și nu stai la mâna bancilor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.