G4Media.ro

Biroul Electoral Central respinge cererea Alianţei Dreapta Unită de anulare a alegerilor…

Sursa: Biroul Electoral Central

Biroul Electoral Central respinge cererea Alianţei Dreapta Unită de anulare a alegerilor în Sectorul 2

Biroul Electoral Central a respins, marţi, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor în Circumscripţia Electorală nr. 2 – Sector 2 Bucureşti, pentru alegerea primarului, formulată de către Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei, transmite Agerpres.

Potrivit hotărârii, analizând materialele probatorii, BEC constată că, „deşi petentul a pretins anularea alegerilor în Circumscripţia Electorală nr. 2, Sector 2 al municipiului Bucureşti invocând nereguli şi erori de înregistrare a rezultatului votării care se regăsesc în procesele-verbale privind consemnarea rezultatului votării încheiate la secţiile de votare, probatoriul administrat nu relevă existenţa unor fraude electorale, în sensul legii, care să conducă la modificarea atribuirii mandatelor în Circumscripţia Electorală nr. 2, Sector 2 al municipiului Bucureşti”.

„Este de menţionat, totodată, că eventuala încălcare a legii supusă atenţiei Biroului Electoral Central în prezenta cauză putea fi sesizată prin procedura reglementată de art. 95 alin. (1)-(3) din Legea nr. 115/2015, respectiv prin formularea unei întâmpinări şi, după caz, a unei contestaţii, mijloace legale la îndemâna şi a candidaţilor, care au avut dreptul, potrivit legii, să asiste la operaţiunile de votare şi la cele ulterioare votării, şi prin intermediul cărora ar fi fost posibilă înlăturarea oricărui dubiu generat de eventuale inexactităţi sau nereguli de consemnare a rezultatului votului, petentul nu a dovedit, însă, înregistrarea unor întâmpinări sau contestaţii în acest sens”, se mai precizează în hotărârea BEC.

BEC mai menţionează că operaţiunile de consemnare a rezultatelor votării descrise în cerere au avut loc în prezenţa tuturor membrilor biroului electoral al secţiei de votare, inclusiv a reprezentanţilor petentului, procesele verbale indicate ca mijloc de probă fiind semnate de către reprezentanţii USR, PMP.

„Mai mult, în conformitate cu art. 39 alin. (3) din lege, cererea de anulare a fraudei nu poate fi admisă dacă cel care a sesizat frauda este implicat în producerea sa. Pe acest temei, petentul nu poate pretinde săvârşirea unei fraude electorale în măsura în care reprezentantul său a permis, prin atitudinea sa, săvârşirea faptei considerate de către petent drept fraudă electorală”, mai arată BEC.

De asemenea, BEC consideră că „petentul nu a înfăţişat probe din care să rezulte existenţa unor fraude electorale, în sensul legii, în Circumscripţia Electorală nr. 2, Sectorul 2 al municipiului Bucureşti”.

„Biroul Electoral Central respinge, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor în Circumscripţia Electorală nr. 2, Sector 2 al municipiului Bucureşti, pentru alegerea primarului Sector 2, formulată de către Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei, înregistrată la Biroul Electoral Central cu nr. 2.844C/BEC2024/11.06.2024”, se precizează în hotărâre.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Ciordacule ți ai făcut beizadeaua primar? F F C = Frauda,Furt, Comasare

  2. Si cand te gandesti ca totul era gata daca REPER nu avea candidat propriu la sectoare

    • 🙂 si cand te gandsti daca… ula nu era cap de zdanga. dupa cu zicea un clasic in viata ” cu o ranga si un drula am ramas cu o ula in gura”

    • Frauda e frauda, cine a scris legea aia care zice ca frauda nu se ancheteaza daca e raportata de cel care a participat la ea?

  3. @un_om – Stai linistit, acest marat este doar un trol, stie el de care… de obice, cand nu are argumente, trece la un limbaj mai putin decent.