G4Media.ro

Belgia va solicita carantină obligatorie pentru cei care sosesc din țările UE…

Belgia va solicita carantină obligatorie pentru cei care sosesc din țările UE cu risc / România este, deocamdată, pe lista verde

Belgia a anunțat miercuri că va aplica o carantină obligatorie pentru călătorii care sosesc pe teritoriul său din țările Uniunii Europene (UE) și cele asociate considerate „zone de risc” pentru coronavirus, pe baza unei liste ce se va reactualiza, care împarte statele de origine în trei grupuri.

Această decizie, care va fi în vigoare pe întreg teritoriul belgian, se va baza pe o listă de țări întocmită și actualizată în mod regulat de Ministerul Afacerilor Externe belgian, cea mai recentă versiune datând din 8 iulie.

Începând de miercuri, patru țări din spațiul european apar la secțiunea de culoare roșie, însemnând că o persoană care efectuează o călătorie neesențială, de exemplu un turist, trebuie să se supună unei carantine obligatorii de 14 zile: Finlanda, Irlanda, Malta și Norvegia.

Pe lângă carantină, călătorii vor fi obligați să facă un test de screening Sars-Cov-2 la nouă zile după sosirea lor în Belgia. La următoarea categorie, de culoare portocalie, carantina este voluntară, dar recomandată, iar Spania, Portugalia, Grecia, Regatul Unit și Islanda apar în prezent în această secțiune. Călătorilor din aceste țări li se recomandă, de asemenea, să se supună unui test de coronavirus, deși acesta nu este obligatoriu.

În sfârșit, Ministerul Afacerilor Externe belgian nu recomandă nicio măsură suplimentară în afara protocoalelor obișnuite pentru distanțarea fizică și igienă, pentru țările din a treia categorie, cea verde. Această listă include Germania, Austria, Franța, Ungaria, Italia, Luxemburg, Letonia, Croația, Olanda, Polonia, România, Slovacia, Suedia, Liechtenstein, Lituania, Estonia, Bulgaria, Cehia și Slovenia.

Ministerul precizează că lista va fi actualizată pe baza criteriilor Comitetului de concentrare care se va întruni miercuri, 8 iulie, astfel  încât, potrivit radioteleviziunii publice francofone RTBF, este de așteptat ca versiunile viitoare ale acestei liste să nu se refere doar la țări, ci și la regiuni afectate.

Sursa: EFE (preluare via Rador)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Belgia nu e tara cu celel mai multe decese la mia de locuitori din lume? Are conditii pentru altii? Nu ar trebui sa te plateasca sa ii vizitezi?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.