G4Media.ro

Bătaie de joc la adresa călătorilor: metrourile au ajuns să circule la…

Sursa foto: G4Media.ro

Bătaie de joc la adresa călătorilor: metrourile au ajuns să circule la interval de 18 minute, în mijlocul zilei / Aglomerație în principalele stații / Metrorex e companie de stat deținută de Ministerul Transporturilor

Călătorii care au mers luni cu metroul în Capitală au așteptat și câte 18 minute sosirea unui tren, potrivit reporterilor G4Media și mai multor cititori. Întârzierile enorme sunt înregistrate atât dimineața, cât și în mijlocul zilei.

De aproximativ două săptămâni, circulația metroului bucureștean este îngreunată de lipsa garniturilor de tren. Economedia a scris că Metrorex, compania deținută de statul român prin Ministerul Transporturilor, a ajuns la arierate de 160 de milioane de lei către firma care se ocupă de mentenanță.

Întrebat de ziariști când va plăti Metrorex datoriile, astfel încât să poată fi reluată mentenanța trenurilor, minsitrul Sorrin Grindeanu (PSD) a spus că e nevoie de o rectificare bugetară, cel mai probabil în august.

De notat că înghesuiala de la metrou, produsă din cauza sosirii cu întârziere a trenurilor, se înregistrează exact în perioada în care crește rapid numărul infectărilor cu noul coronavirus.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

37 comentarii

 1. ia mai printati mai flacai, haaaaaiiii haaaaaiiii!! hai sus cu inflatia aia!

 2. Tovarasii Radoi si Grindeanu erau zmecheri prin toamna… ce s-a intamplat ca nu mai auzim de ei?

  • Ati votat PSD 30%, voi ii vreti.

 3. Bataia de joc si furtul pe cocoasa calatorilor sunt specifice metrorex. Vedeti daca nu l-ati votat pe Drula sa bage ranga in ei in continuare? In 2024 votam USR masiv sa scapam de mafia PNL PSD UDMR HAUR!

 4. Seara nobilii parasesc orasul, indreptandu-se spre castelul din Dimieni.

 5. Tineti minte trei cuvinte: WFH

  • Adevarat! In conditiile in care oeste 50% din Pipera lucreaza de la state astia de le Metrorex cheltuie bugetul doar pe salarii. Hai cu dat angajatii pe pile afara si valorificat spatiul pt reclame/magazine legale direct in bugetul Metrorex nu la sindicat (aka Radoi & PSD)

 6. Foarte bine, circulați cu trotineta, salvați orașul, protejați mediul

 7. Bataia de joc si furtul pe coc0asa calatorilor sunt specifice metrorex. Vedeti daca nu l-ati vrut pe Drula sa bage ranga in ei in continuare? In 2024 votam USR masiv sa scapam de mafia PNL PSD UDMR HAUR!

 8. Înfiorător de actuale metodele de destructurare a unui stat după instructajul KGB de manual din anii 40 implementat azi cu sârg de PSDPNL…. Dezorganizarea societății, blocarea economiei, compromiterea tuturor reperelor morale și a valorilor tradiționale au fost programate și prevăzute meticulos în epoca comunismului timpuriu. De la promovarea incompetenților în funcții cheie până la perturbarea orarului pentru transportul în comun….de la compromiterea oamenilor de valoare până la salariile de mizerie pentru funcționari de la eliminarea profesorilor buni până la subminarea micilor întreprinzători prin birocratizarea excesivă…Și lista e lungă…

 9. Drula este de vina. :))Trebuie sa vina mafia metrorex și va rezolva. Mai trebuie angajați o armata și ceva chioșcuri de făcut. Hai cu votul psd . Meritați sa așteptați. Aveți ce ați votat

 10. Pe vremuri, cand PSD-ul voia da dea in bucureșteni, apela la Radoi, sa puna repede de o greva.

  Acum e mult mai simplu, da Grindeanu direct un telefon si se blocheaza tot.

 11. Nu e adevarat ca metroul circula la intervale de 18 minute, m-am uitat eu la TV Latrina, digi, rtv si nu spune nimic de asa ceva. Am vazut doar ceva cu seceta si cu niste acatiste pentru ploaie.

 12. Nu cred ca este inghesuiala la metrou, eu zic sa mai bagam o parcare cu plata si niste stalpisori pe trotar. Trebuie descurajata detinerea de masini individuale. Deplasarea prin Bucuresti este un privilegiu nu un drept (ca sa citez din primarii PNL).

  • Eu zic sa taci din gura ca e o aglomeratie de nu se poate zilnic. Oricum nu vad legatura cu masinile. Si la suprafata e jale.

 13. Nu-i nimic, bine ca se platesc salariile alea marite, ca uite cat muncesc, saracii oameni.

 14. Cred ca Grindeanu a gasit pastilele de somn ale lu Bode.

 15. O panarama de primărie. O panarama de metrorex. O panarama de țară.

  • Metrorex nu tine de primarie (deloc) ci strict de Ministerul Transporturilor. Dar na, tara e plina de cre_tini, de asta suntem unde suntem.

 16. Razbunarea fratiei rosii socialiste !

 17. Exact ca vitele la târg!și tac!

 18. Grindene, vezi cu ecuatia aia!

 19. Cui nu ii comvine să ia STB ul iar treabăa cu USR să voteze aia din multinaționale și diaspora in ce privește Metroul aici e foame de bani se va fura la greu,că și la STB să văzut cea făcut USR cu PNL acu e vremea AUR

  • Grindeanu nu plateste 180 de milioane, mentenanta la Alstom. Pentru speciali, PSD are bani, pentru mentenanta nu.

 20. Metrorex are 82 angajati pe km. Londra are 46 angajati pe km.
  Astia la metrou si-au marit salariile in pandemie cand fluxul de calatori era scazut, la fel si veniturile. N-au nicio jena. Metrorex ar trebui restructurat din temelie

 21. Greșit. Metrorex e companie privată nu de stat. Daca era de stat persoanele cu handicap nu erau puse pe drumuri să își ia lunar de la DGASPC o cartela ce are dreptul la maxim 62 călătorii. Daca era de stat luai de la DGASPC o cartela cu valabilitate cât certificatul de handicap ca la STB

  E firma privată și director e un neamt, unul pe nume Rex.

 22. Despre sumele enorme care se plătesc din 2006 pentru mentenanță făcută de Alstom transport și care sa prelungit cu încă 15 ani , DE CE NU SE VORBRSTE DOMNILOR ?!DESPRE SALARIILE ENORME DIN MINISTER CU MAJORAREA DE ANU ASTA DE 15 % …DE CE NU SE VB.DOMNILOR ?!

 23. Metroul ramasese singurul mijloc de transport cu adevarat rapid si eficient! O alternativa buna la STB! S-a dus pe apa sâmbetii și ăsta!

 24. Ați umplut Capitala de COVID in 2 săptămâni, nenorociților! Ar trebui să plătiți personal din salariile voastre grase despăgubiri financiare și morale tuturor bolnavilor pe care i-ați înghesuit ca pe niste vite în garniturile voastre aglomerate permanent! Dacă nu sunteți în stare să veniți în stații la intervale ca in celelalte capitale europene (3-4 minute) mai bine închideți de tot circulația și ne vom orienta toți către alte transporturi alternative, decât să circulam în focare de COVID.