G4Media.ro

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, după ce a capturat trei câini…

Sursa Foto: Facebook/ ASPA

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, după ce a capturat trei câini în Sectorul 5: Este necesară o intervenţie mai susţinută a autorităţilor publice locale / În ce situații cere aplicarea unor sancțiuni proprietarilor de câini

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) anunţă, joi seară, că a capturat trei căini din zona străzilor Drumul Ghindari şi Ghidigeni. Doi câini au fost tranchilizaţi. Reprezentanţii instituţiei afirmă că nu este suficientă captuurarea animalelor, fiind necesare mai multe sancţiuni.

”Echipaje de capturare ASPA, însoţite de un medic veterinar, au răspuns solicitării Poliţiei Locale Sector 5 de a interveni pentru capturarea unor câini fără deţinător în zona străzilor Drumul Ghindari şi Ghidigeni. Au fost capturaţi 2 câini folosind puşca cu tranchilizant, iar al treilea a fost capturat folosind metode nontraumatice specifice”, a transmis, joi seară, ASPA.

Reprezentanţii instituţiei au transmis că ridicarea câinilor fără deţinător de pe domeniul public se dovedeşte insuficientă pentru rezolvarea problemei.

”Este necesară o intervenţie mai susţinută a autorităţilor publice locale pentru a sancţiona pe cei care nu au câinii microcipaţi şi sterilizaţi, abandonează câini pe domeniul public, lasă câinii să iasă din curte pe strada de langă casă sau nu îşi împrejmuiesc corespunzător curţile”, a mai transmis instituţia.

Potrivit reprezentanţilor acesteia, doar în Sectorul 5 au fost capturaţi în luna februarie 55 de câini de pe domeniul public, iar anul trecut nu mai puţin de 344 de câini care au ajuns în adăposturile ASPA.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Doamnelor, Domnilor, am avut un cocker spaniel si un brit short hair, la care am tinut tare mult, câta vreme au vietuit (ca sa nu fiu banuit de „animalofobie”). Dar, privind la modul în care persoane (homo sapiens) sunt efectiv mâncate de haite de câini vagabonzi fara ca cineva sa se cutremure, fiind respectivele haite „sponsorizate” de suflete iubitoare si de persoane total inconstiente dar „intangibile” (nu sunt aceleasi) si lasate în legea lor din lipsa de legi, ma întreb total political incorrect: hingheri nu mai avem? Numiti-i cum doriti: ecarisaj, ASPA, ce stiu eu!!!! Iaca titlu: „Intervenţie a ASPA pentru capturarea a doi câini de talie mare, ciobănesc caucazian, din apropierea Bulevardului Iuliu Maniu / A fost anunţată Poliţia „. Interventie a ASPA, Politia (cu P mare) a fost anuntata (ca sa ce, sa-i legitimeze pe caucazienii – migranti ilegali evident – cu pricina, ma îndoiesc, e o rasa care, deranjata, poate deveni feroce, iara politia, pardon Politia, deh…..). Inca un picut si interveneau mascatii. Alta stire: „Au fost capturați 2 câini folosind pușca cu tranchilizant iar al treilea a fost capturat folosind metode nontraumatice specifice.” „Metode nontraumatice specifice” înseamna oare „Cutu, cutu, na Grivei, mamaliga daca vrei”? Daca n-ar muri oameni pentru ca niste nacabui nu fac absolut, dar absolut nimic (auzi tu: metode non traumatice specifice = vechiul jbilt) ar fi hilar. O tara trista, plina de umor! (nu-mi apartine!)

  2. Sa ne punem cu amenzi pe lume ca nu mai facem fata,ne mananca cainii si pe noi.Vorba vine si n-au fost decat doi caini!!!
    Atatea probleme cu acesti caini de parcă i-a parasutat masiv Vestul din avioane si a umplut tara de haite. Dar pana acum ceva ani nu erau caini pe strazile Romaniei,asa de multi,incat sa atace lumea si nu mai erau atatea legi !!!Daca intrebam I.A. o sa spună ca tot coruptia este cauza acestui fenomen.Si-o sa argumenteze mai bine ca noi.Pai adaposturile alea vreti sa cheltuiască toti banii,primiti de la stat, pe hrana cainilor?I-a înumarat cineva? Stiti ca daca te duci la ei cu un caine nu ti-l primeste?

  3. Cum v o mai suporta Dzeu pe voi astia de va dati atotstiutori intr ale animalelor!!!! Habar n aveti ce inseamna sa ai grija de un animal…..voi astia destepti care stati pe margine si decat aratati cu degetul si dati voi sfaturi…..va doresc aceeasi soarta, sa muriti de foame si sa fiti aruncati de colo colo…..ca nu va mai suport….bipezi ratati si parasutati pe pamant. Cainii astia maidanezi, care apar pe strazi si peste tot, de la d alde voi d astia au aparut….nu parasutati…..de la inteligenti din astia care habar n au sa fie responsabili…..vai mama ei de natie si de rasa….