G4Media.ro

Austria începe în octombrie administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19…

Austria începe în octombrie administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 / OMS ceruse ţărilor bogate să amâne pentru a creşte disponibilitatea vaccinurilor pentru ţările sărace

Austria va începe în octombrie administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 pentru consolidarea imunităţii persoanelor care au primit a doua doză cu nouă luni înainte, a anunţat marţi ministrul austriac al sănătăţii, Wolfgang Muckstein, relatează marţi agenţia EFE, citată de Agerpres.

În cazul persoanelor din anumite grupe de risc, această doză de consolidare ar putea fi administrată chiar şi înainte să fi trecut termenul de nouă luni.

Hotărârea guvernului austriac vine la cinci zile după ce Comisia Europeană a transmis că statelor UE le revine decizia dacă administrează a treia doză de vaccin anti-COVID-19. Este aşteptată o recomandare în acest sens şi din partea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA).

În schimb, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) le-a cerut ţărilor bogate să amâne administrarea celei de-a treia doze pentru a creşte disponibilitatea vaccinurilor pentru ţările sărace.

Până în prezent 54,4% din populaţia de 8,9 milioane de locuitori a Austriei a fost vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, dar campania de vaccinare scade în intensitate din cauza rezistenţei unei părţi a populaţiei, în timp odată cu răspândirea variantei Delta a coronavirusului noile cazuri de COVID-19 au reintrat pe o tendinţă crescătoare, cu 601 cazuri confirmate marţi, cel mai mare număr după luna mai.

Şeful laboratorului BioNTech, Ugur Sahin, a susţinut luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin pentru consolidarea imunităţii în faţa noilor variante ale coronavirusului şi a apreciat că vaccinul pe care această companie îl produce împreună cu Pfizer nu trebuie deocamdată adaptat acestor variante.

„Este posibil ca în următoarele 6-12 luni să apară o variantă care necesită adaptarea vaccinului, însă deocamdată nu este cazul (…) Luarea unei decizii acum s-ar putea dovedi a fi greşită, dacă în trei sau şase luni va domina o altă variantă””, a spus Ugur Sahin.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. In martie pe a4 a!!!! Si tot asa… Placebo pt tantalai la greu. Bani multi in joc!! Pandemia s a stins demult !!!

  2. @ Cioby1 Nu sunt de acord, vor urma si dozele 5, 6, 7 samd fiindca vom asista la aparitia variantelor epsilon etc. Pana la omega e cale lungă, apoi se trece la ,,alfabetul,, chinezesc !

  3. OMS n-a luat in calcul ca mai sunt si tarile populate de inculti. Acestea nu vaccineaza, asa ca renunta la cota lor de vaccin, care poate ajunge la tarile civilizate din Vest.