G4Media.ro

Augustin Lazăr dezvăluie că l-a informat oficial pe Tudorel Toader încă din…

Augustin Lazăr dezvăluie că l-a informat oficial pe Tudorel Toader încă din martie despre protocolul cu SRI semnat în decembrie 2016

Procurorul general Augustin Lazăr a făcut publică luni corespondența oficială cu ministrul Tudorel Toader din luna martie, corespondență în care îl anunța cu acesta că Parchetul General a semnat cu SRI un protocol cu SRI în decembrie 2016, protocol denunțat deja.

Lazăr a anulat astfel declarațiile lui Toader, care îl acuzase pe procurorul general că i-ar fi ascuns existența acestui protocol.

Tudorel Toader a folosit tocmai acest motiv pentru a anunța că a declanșat procedura de evaluare a lui Augustin Lazăr.

Totodată, procurorul general a lansat o serie de critici dure la adresa ministrului Justiției pe care l-a acuzat că manipulează opinia publică, precizând că ”avem nevoie de media mai mult ca niciodată pentru a face cunoscut adevărul despre activitatea Ministerului Public”.

El a calificat perioada actuală ca fiind „una dificilă pentru justiţie şi statul de drept din România” şi a dat publicităţii corespondenţa purtată cu Ministerul Justiţiei şi CSM.

„Este un context în care manipularea opiniei publice este frecvent folosită ca instrument pentru destabilizarea activităţii procurorilor. Declaraţia mea are rolul de a stabili adevărul cu privire la o temă extrem de dezbătută – cea ca protocoalelor de cooperare cu SRI. Ministerul Public are misiunea de a asigura pe bază de probe aflarea adevărului. (…) Fac publică corespondenţa purtată cu ministerul Justiţiei şi CSM, adevărul nu trebuie să supere pe nimeni, este unul singur. Din această corespondenţă rezultă cu claritate faptul că Ministerul Public a acţionat în permanenţă astfel: în mod transparent, prin informarea CSM şi a ministrului Justiţiei, în legătură cu toate demersurile iniţiate cu referire la protocoale; în mod constant, pentru desecretizarea protocoalelor din decembrie 2016, primul demers fiind făcut la data de 13 martie 2017, într-un cadru legal, care a reprezentat un mod instituţional de lucru pentru România. A se vedea în acest sens protocoalele similare încheiate de SRI cu Inspecţia Juridică, cu CSM, Înalta Curte şi alte instituţii ale statului român”, a precizat Lazăr într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, toate protocoale încheiate de SRI au fost denunţate de părţi, ele fiind încheiate în cadru legal ca mod de lucru instituţional generalizat în România la data încheierii, „şi apoi demontate prompt şi lipsite de efecte”, în contextul suspiciunilor apărute în spaţiul public.

Foto: Adriana Neagoe / InquamPhotos

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

27 comentarii

  1. Toader Tudorel ne minte pe față!!!!
    Se poartă ca o slugă! Asa va rămâne în istorie!!!!
    Sluga lui Dragnea!!!!

  2. Pentru slugarel, nu conteaza motivul, el doar anunta ceva. Poate sa spuna si ca apa e uda sau cerul e verde, concluzia este aceiasi, Lazar e demis. Asa vor face si la alegeri, ei vor fi castigatori cum au declarat si-n ’46, cu procentele altora.

    • Sper să nu se ajungă la așa ceva. Acum oamenii sunt mai informați, pot comunica ușor, se pot mobiliza și nu cred că PSD va reuși ce a reușit PCR.
      Oricât îi vor plăti pe unii, nu pot cumpăra si manipula întreaga populație!!!!
      Acum asistăm la zvarcolirea unui animal rănit ce e foarte periculos: L.Dragnea.
      Cine va învinge????? Un om care a capturat statul, care a afirmat că atâta timp cât plătește, cel ce joacă ,trebuie să o facă după cum cântă el, sau poporul care încă mai gândește cu propria minte!!!!
      De fiecare din noi depinde sa facem tot ce putem pentru a nu mai permite falsificării ale alegerilor, ale istoriei, ale dosarelor etc.
      PSD-ul contează pe intimidare și amenințări!!!
      Crede că dacă bagă frica in cei pe care nu ii poate cumpăra , oamenii vor sta liniștiți și se vor supune. Se înșeală! Oamenii acumulează ură și frustrări și vor rabufni!!!
      Nu e bine să te crezi mai destept decât poporul și să crezi ca-l poti strivi pentru că tu ești șmecher de teleorman și așa cum ai sărăcit un județ îți va ieși și cu o țară!!!!!

  3. Revocarea tractoristului este obligatorie !!! Demisia Corega ,la ce bani (9000 €/lună) ai fi putut să-ți repari dantura,avarule !!!

    • Eee, se pare că „tractoristul” a cam șters pe jos cu penalii, folosind în acest scop taman cârpa mizerabilă numită Tudorel Toader. Fiind făcut grămadă, acest slugoi penibil care este Tudorel a fost trântit înapoi in banca lui, aia de lemn, de la școală, unde n-a învățat prea multe, că nu i-a plăcut cartea, deh. Degeaba fac trolii spume la dantură când văd că Taica nu se împiedică de o lepădătură penală, cum este Tudorel. Se poate uita la dinți sasul cat vrea, ca muta: lațul se strânge și hat, penalii la zdup. O sa poată si generosul daddy să-si aranjeze dinții, acum e prea ocupat să fure, de sute de ori mai mult decât câștigă cei care baga infractorii la pușcărie.

  4. Revocarea tractoristului este obligatorie !!! Demisia Corega ,la ce bani încasezi degeaba (9000 €/lună) , ai fi putut să-ți repari dantura,avarule !!!

    • Banuiesc ca vorbiti despre taranul din Gratia? Ca nu se intelege clar, insa aveti dreptate, chiar are nevoie flausatul de dentist!

  5. Domnul Augustin Lazar cu documentele pe masa, slugarel Todiras un mincinos ce ,,pune botul,, la ceea ce barfeste condamnatul hot valkov! Halal Ministu al Justitiei ce umbla cu pretexte inventate pentru indepartarea domnului Augustin Lazar!

    • A. Lazăr nu este un domn, este o catastrofă fără dinți în gură ,sclavul revocatei Lulutza !!! Urmează cât de curând să fie și el revocat !!!

    • Nu poți decât să te bucuri când vezi cum schelălăie trolii retardați pecum sasul mut. Se inverzrsc de ciuda, apoi crapă: asts e soarta trolilor.

  6. La mine in cartier inca se mai foloseste o vorba de demult care stabileste situatia celui invins total, absolut, iremediabil de adversar (nu se refera la infruntari fizice) si anume (scuzati exprimarea frusta ) : „I-a dat muie cu picamerul !

    Asta a primit astazi jigodia de Slugarel : placute suedeze cu duiumul, sa-i ajunga si dupa pensie !

  7. Felicitări Domnului Lazăr. I-a explicat jegului că e jeg , fără a folosi limbaj licențios.

  8. Urmeaza oare „brigazile rosii” si lupta cu arma in mana impotriva procurorilor si judecatorilor? Caci asta se prefigureaza si nu de acum ci de cand hotii au prins gustul banului public . Nu vor dori cu nici un chip sa-i piarda, ar fi in stare sa faca si crime pentru asta.

  9. Cine credea ca Augustin se preda usor s-a inselat amarnic ! Nu numai ca nu are de gand sa se predea, ba din contra ne-a demonstrat ca are vointa nestramutata sa-l invinga pe Slugarel !

    Deocamdata a demontat fara putinta de tagada acuzele insinuate de Ministrul Justitiei !

    PS. Zau ca pt el, pt ceea ce simbolizeaza Augustin Lazar -lupta impotriva innrobirii justitiei de catre politic, in scopul salvarii politicienilor corupti si nu numai – merita iesit in Strada , merita protestat masiv si PASNIC pt ca doar „arma” aceasta o avem pana vom merge din nou la vot !

    PPS. Dar este o arma puternica ! Folosita din plin ea poate sa-l invinga si sa-l convinga pe Slugarel , ca o evaluare a activitatii PG este o activitate de rutina care se realizeaza periodic si care, de altfel, este inscrisa in fisa postului Ministrului Justitiei, neinsemnand neaparat crearea premiselor pt revocarea celui evaluat !!! 😉 😉 😉

  10. E greu sa te abtii de la a-i spune ceva urat lui Tudorel. Stai si te gandesti cum poate un om sa cada din bun simt, din regulile simple ale moralitatii??? Cum poate un om sa arunce la gunoi tot poporul si pe toti cei din breasla?

    Tudorel baiatule esti pur si simplu un individ abject si nu ai facut nici macar un gest pana acum care sa dovedeasca contrariul . Ti-a fost frica la Kovesi ca erai tot o transpiratie, dar acum ai prins curaj si deja crezi ca esti Dumnezeu, ti-ai intrat in piele. Iti place sa faci jocuri murdare, sa stea toti cu microfonul dupa tine. Stii care e problema – ca pentru noi toti se termina la un moment dat. Oare vei putea sa te suporti pe tine atunci?

  11. Eroare de neinteles a dlui procuror general. Chestiunile de „legalitate” sau de „nelegalitate” nu se dezbat la tv. Prin urmare, nu avea absolut niciun rost sa iasa intr-o „declaratie de presa” ca sa spuna ce corespondenta a existat intre parchetul general – CSM – ministrul justitiei. Practic, dl. Lazar s-a lasat purtat pe valul instigarii pe care i-a servit-o, abil, ministrul justitiei, cand raspundea jurnalistilor, la miezul zilei, ca dl. Lazar sa spuna cand si cum l-a instiintat pe el de protocoale.
    Un ditamai procurorul general, purtatorul undei functii de demnitate in stat, s-a apucat sa-i dea replici unui ministru manipulator, ceea ce este absolut incredibil, inacceptabil si de nepermis. Numai pentru acest gest dl Lazar trebuie sa elibereze functia de procuror general.

    In schimb, ar fi fost cel mai simplu lucru si cel mai util daca dl. Lazar ar fi sustinul o declaratie de presa de maximum 1 minut, in care ar fi spus un lucru simplu – pe care apucase sa-l spuna – respectiv ca disputa pe care doreste ministrul justitiei sa o genereze este o chestiune de „onoare” pentru el ca procuror general, dar si pentru sistemul ministerului public, si ar fi lansat public ca il va actiona in justitia civila pe ministrul justitiei pentru denigrare si atingere adusa demnitatii.

    Tocmai pentru ca Lazar a apasat pe ideea ca „adevarul este riguros, este simplu si este unul si neinterpretabil”, acest lucru ar fi fost suficient si necesar pentru a legitima demersul judiciar pe care procurorul general trebuia imediat sa-l lanseze impotriva ministrului justitiei.
    Asa cum orice cetatean are dreptul la justitie, si procurorul general are dreptul la justitie, la autoritatea competenta dupa constitutie sa imparta dreptatea in Romania.

    Acest demers nu avea nicio legatura cu demersul pe care Tudorel l-a initiat impotriva d-lui Lazar, fiind evident ca Tudorel nu renunta la el pentru ca are un scop.
    Daca justitia ar fi decis ca Tudorel a afectat onorabilitatea dlui Lazar, dl Tudorel ar fi fost in situatia in care nu ar mai fi putut nega ceea ce astazi sustine orice om de bun simt: ca este un aservit intereselor unor condamnati, iar calitatea lui de profesor universitar si de om onorabi nu ar mai fi insemnat nimic. In contraprestatie, Lazar ar fi putut obtine despagubiri banesti drept compensatie morala si materiala exact de la dl Tudorel, asa incat nu ar riscat sa-si piarda indemnizatiile pe care le-ar fi putut incasa dupa indepartarea sa din functia de procuror general.

  12. Haita de manipulatori mercenari de la A3, care prostesc poporu cu televizoru, incoltita de dezvaluirile lui Lazar, a schimbat directia de atac si spune ca evaluarea trebuie sa se refera la intrega activitate ca manager a lui Lazar. E clar ca Tudorel va trebui sa execute la ordinul haitei, altfel il fac si pe el harcea-parcea.

  13. Poate cineva sa lamureasca cum poate fi revocat un Procuror Sef dupa o analiza manageriala :
    1 management =def DEX :Ansamblul activităților de organizare, de conducere și de gestiune a întreprinderilor -adica se refera la festiunea maturilor, cheltuirea banilor etc, etc ;
    2 subalternii (ca si la DNA) , sunt independenti adica ei decid daca trimit un dosar in instanta sau nu, cum conduc ancheta etc, etc ! Adica nici macar nu sunt salariati ! Nici pe Codul Muncii nu prea poti sa sanctionezi un incapabil /un prost/un rau intentionat dar cand acesta mai e si independent !!
    Adica Seful nu poate manageria decat economic ! Altfel spus, cretinul va sta in gura cu protocolul , il va revoca pe Lazar cu mana Presedintelui care va semna in calitate de Prostl satului ! (ca si la LKC) Motivatia va fi manageriala , adica Lazar , nu a gestionat bine/corect, maturile din Parchet ! Damblageala continua , evident . Infractorul isi face numarul cu mana altui infractor ! Observati ca bubosul ciumat nu a dat in aproape doi ani, o fraza, o propozitie prin care sa justifice inaltimea functiilor pe care le-a avut ! Nu vad nici o diferenta fata de Ciordache ! (Dupa mine e un impostor in materie juridica.)Raspunsurile lui la intrebari sunt : am mai raspuns la aceasta intrebare sau inca nu am lecturat documentul !! Argumentatie legala/logica : ioc ! Sau de tipul : foarte multi oameni se plang ca ……….Evident oamenii aia sunt din latrine, nicicand din Piata Victoriei !!Spune indirect ca si el va fi ”ievaluat” ! De valcov , banuiesc caci cetateanul nu-l va putea ievalua nici macar prin vot !! Consider ca acest instrument e mai toxic chiar decat cel care il manevreaza !!

  14. Fara suparare dar se pare ca nu intelegi ce se petrece in jurul tau !

    La ce i-a ajutat Codrutei Kovesi ca si-a aparat onoarea in justitie ? A castigat (sau o sa castige) niste bani pe care ii va cheltui, dar nu din postura de Procuror Sef DNA, post in care Slugarel se pregateste sa puna, fie o lingusitoare, fie un general ros de ambitia de a fi sef , daca nu la DIICOT atunci macar la DNA ci din postura unei persoane retrase in structurile parchetului General, pt a fi ferita de razbunarile adversarilor ei.
    Scuza-ma, @Area dar esti de o naivitate incantatoare si de-a dreptul dezarmanta !
    Tu spui ca in loc de-o declaratie de presa era suficient din partea lui Augustin Lazar sa zica o „spusa” de-un minut, urmata apoi un proces in urma caruia Tudorel ar fi fost dovedit cine este si ar fi trebuit sa-i plateasca despagubiri care ar fi compensat pierderile lui… etc, etc, etc!
    Tu nu intelegi ca aici nu este vorba de Lazar ca persoana, de soarta lui individuala, ci de soarta justitiei ?
    Inca nu ai inteles ca Toader nu lupta pt el, pt a incerca sa-si pastreze salariul, ci pt a incerca sa-l impiedice pe ministru sa numeasca la carma Parchetului General un om obedient puterii politice actuale, cu tot ce inseamna asta ? Ca lupta sa impiedice aservirea totala a justitiei, ca lupta pt ca procurorii sa nu devina niste biete slugi ale celor care conduc Romania ?

    Las la o parte faptul ca un proces civil intre cei doi se va incheia mult timp dupa ce Tudorel isi va fi incheiat mandatul de ministru, la fel si Lazar pe cel de procuror general iar probabilul sau rezultat favorabil lui AL, nu va mai avea practic nicio valenta educativa si nici macar nu va mai ajuta justitia in lupta ei cu politicul !

    PS. Deci e vorba de o lupta in care „nu se iau prizonieri” iar noi, cei care sustinem necesitatea ca Romania sa ramana o veritabila democratie, un adevarat stat de drept in care domnia legii si justitia independenta sa precumpaneasca, trebuie sa-l ajutam pe Augustin Lazar in lupta pe care o duce. Iar pt aceasta protestul, protestul masiv si PASNIC in strada cred ca este modalitatea cea mai buna de lupta !

    PPS. Nu crezi ca asta ar trebui sa facem ? 😉

    • @Susufler0: „…se pare ca nu intelegi ce se petrece in jurul tau”

      Susufler0, tie ti se pare ca intelegi ce se petrece in jurul tau? sau macar ai inteles ce am scris eu acolo?
      Ca sa te ajut, o sa-ti redau un paragraf pe care l-am scris anterior: „Acest demers nu avea nicio legatura cu demersul pe care Tudorel l-a initiat impotriva d-lui Lazar, fiind evident ca Tudorel nu renunta la el pentru ca are un scop.”

      Adica lui Tudorel nu-i trebuia decat „ocazia” ca sa faca ce pune la cale de multa vreme sa faca. In urma cu cateve zile ne-a reamintit tuturor ca a spus mai demult ca Lazar o sa intre si el in procesul de „evaluare a managementului”. De aceea am scris ca Tudorel face ce face pentru ca ARE UN SCOP si ARE SI PUTEREA SA O FACA, indiferent ce crede internautul Susufler0 ! Dar ca sa o faca cu succes are nevoie de PR…

      Prin urmare, in cazul Tudorel – Lazar in discutie este onoarea sistemului, care se masoara in onoarea insilor care il compun, printre care si onoarea lui Lazar. Mai simplu: tocmai pentru ca toata lumea stie ca Lazar este „pe faras” in urmatoarele 2-3 luni, acesta ar fi trebuit sa nu intre in disputa de PR pe care i-a propus-o Tudorel, tocmai pentru ca in disputa de PR singurul arsenal care conteaza este „care din tv-uri a avut ratingul mai mare”…. Ori, d-le Susufler0, daca tii cu adevarat la onoarea sistemului judiciar in ansamblul lui, atunci ar trebui sa iti doresti ca acest sistem sa fie balacarit cat mai putin in medii de propagare a imposturii si a jegului.

    • Toti stim ca Dragnea are in plan sa scape de Lazar iar Tudorel este executantul !

      Ca sa duca insa la bun sfarsit ordinul lui Dragnea Slugarel nu are nevoie de PR ! Are nevoie de cat mai putina rezistenta din partea adversarilor planului sau !

      @Area, Lazar i-a raspuns in mod onorabil Ministrului, alegand in comparatie cu acesta arma adevarului !
      Ca sa nu fie „balacarit” sistemul, ar fi trebuit oare sa taca si sa-l lase pe Toader sa manipuleze
      adevarul ?
      Si ma rog, daca acum ar fi ales sa bage capul in pamant ca strutul, cand ar mai fi putut , cand ar mai fi venit momentul ca Procurorul General sa poata arata documentat care este adevarul ?
      Sau poate, avand in vedere ca tot stie toata lumea ca „Lazar este pe faras in urmatoarele 2-3 luni” ar fi trebuit sa taca si sa-si prezinte pozitia doar in CSM si gata ?

      Onoarea sistemului stimate Area se apara prin lupta !

      Inteleg (am inteles din o parte din commenturile tale anterioare) ca faci parte din sistem !

      PS. Chiar crezi ca asa il aperi eficient de dusmanii sai ? 😉

  15. Bat pariu ca în corespondenta dintre ei, Lazăr nu a inclus si protocolul in sine ci doar a spus că există și e secret. Deci a anulat poate surpriză în ceea ce privește existența însă nu si a conținutului. Dacă asta e singura apărare a lui Lazăr mă tem că e timpul să-și faca bagajele, ca aprobarea a trei nătărăi care citesc G4 nu va fi suficientă ca să-si musamalizeze măgăriile.

  16. Tudorel zis Slugarel
    Du-te dracu de tembel,
    Esti atat de dus cu capul
    Si te crezi ca preacuratul?
    Rudotel ma Slugarel
    Lingi in fund pe draganel,
    Pupi in cur pe tariceanu
    Luate-ar dracu pân la anu.
    Du-te si te spânzura
    Dracu sa te scutură!

  17. @Susufler0

    1. Nu fac parte din sistem.
    2. Nu e nevoie de acte de aparare din exterior in cazul unui sistem care functioneaza dupa reguli. Un sistem care functioneaza dupa reguli foloseste regulile ca sa se apere singur.
    3. Consider ca oamenii isi pierd vremea cu idiotenii atunci cand isi imgineaza ca o functie inalta intr-un sistem inseamna mai mult decat calitatea de reprezentare. Inlocuirea/plecarea capului sistemului nu inseamna decat inlocuirea/plecarea reprezentantului si atat. Nimic in plus, nimic in minus.

    Lazar e pe faras pentru ca legea permite ca Lazar sa ajunga pe faras. Adica legea e doar instrumentul care serveste la realizarea intereselor celor care-l vor pe Lazar plecat. Care este tragedia? Eu zic ca nu exista o tragedie daca pleaca Lazar si vine altul dorit de aia care-l vor plecat pe Lazar. De ce? Pentru ca un sistem care functioneaza dupa reguli nu se poate niciodata impiedica de ala dorit de aia care-l vor plecat pe Lazar.

    Prin urmare, problema de care va speriati voi este de fapt aia ca, dupa venirea altuia dorit de aia care-l vor plecat pe Lazar, sistemul o sa dea rateuri… Adica va e teama ca sistemul nu functioneaza dupa reguli. Pai in acest caz problema e a sistemului si nu conteaza cine e pus sa-l reprezinte: azi sunt suprati aia care-l vor plecat pe Lazar, maine voi fi suparati aia care si-l doresc pe Lazar.

    Adica, d-le Susufler0, mi-e teama ca vreti sa sustineti o forma fara fond … cred ca ar trebui sa priviti lucrurile dintr-o perspectiva mai putin emotionala si cat mai detasata, pentru ca intr-o lupta intre lupi si oi castiga intodeauna cainii…

    PS
    Am vrut sa fiu optimist atunci cand am zis 2-3 luni … era un timp suficient pentru ca „sa se aseze niste lucruri” prin sistem … cred ca 1-2 luni e ceva mai realist pentru ca Lazar face tot posibilul sa plece cat mai repede.

    PPS
    Tudorel e eficient la denigrare… dupa ce Lazar a stat 30 de minute ca sa ne arate cate hartii are el si ca el vorbeste pe hartii, Tudorel i-a zis-o scurt: fiecare vorbeste dupa posiblitatile sale … deci, d-le Susufler0, Tudorel vrea PR si Lazar si-a cautat-o cu lumanarea. Ii era chiar atat de greu sa spuna ca onorabilitatea si rezerva de care trebuie sa dea dovada un magistrat il impiedica sa-i raspunda unui ministrul altfel decat in justitie? Nu justitia e locul in care societatea crede ca se afla adevarul? Nu justitie isi doreste societatea democratica? Nu asta ar fi trebuit sa-si doreasca si Lazar?

  18. @Emil
    Prietene, crezi ca ai monopolul absolut al vorbitului de-mi zici sa tac?
    Apoi sa stii ca eu nu scriu aici ca sa spun adevăruri si nici ca sa conving pe cineva, eu scriu aici doar ca sa prezint o opinie. Desigur, nu mi-am dat seama ca pe aici sunt si inși care vorbesc de adevăr, dar habar n-au ce-i ăla.