G4Media.ro

Ateliere pentru copii: Fizică și chimie prin experimente, biologie, negocieri și fotografie…

Sursa foto: Freepik

Ateliere pentru copii: Fizică și chimie prin experimente, biologie, negocieri și fotografie (Parteneriat)

Cât de mult vă doriți ca propriul copil să poată interacționa cu profesori de top? Să poată învăța și exersa în practică abilități pe care teoria nu poate să le transmită?

La fel cum condusul unei mașini nu se poate învăța din cărți, practica este esențială în toate domeniile.

Atelierele LearnGate sunt astfel concepute încât copiii să înțeleagă ușor, prin activități practice, noțiuni din domenii marcate ca fiind pe val în trendurile globale: știință, negocieri, fotografie.

Prin activități practice și de echipă, copilul învață mult mai ușor să comunice, să ia decizii și să rezolve probleme.

Contribuiți în mod activ la dezvoltarea copilului dumneavoastră și rezervați locul la atelierele LearnGate din perioada următoare.

Negocierea învățată cu ajutorul jocurilor, cu Georgiana Surdu – duminică, 19 noiembrie, de la ora 10.00 – copilul învață tehnici de negociere și comunicare pentru a putea naviga într-o lume în care câștigă cei care știu să-și promoveze ideile și propria persoană.

Vârsta recomandată: 12-16 ani.

Georgiana Surdu este lector dr. în cadrul Universității Româno-Americane din București și director executiv al Asociației Companiilor Chimice din România ROMCHIMICA

Atelier de fizică experimentală, „Lentile optice” – duminică, 19 noiembrie, de la ora 12.30

Lentila optică este instrumentul extraordinar care ne permite să vedem atât lumea micro-organismelor, cât și mișcarea planetelor. În acest curs elevii vor învăța principiile de funcționare ale lentilei optice, cum se propagă lumina prin lentile, cum se focalizează lumina și cum se formează imaginile.

Vor experimenta formarea imaginilor prin lentile și instrumente optice pentru a înțelege mai bine noțiunile teoretice din optică și vor învăța cum să-și transforme telefonul mobil într-un microscop optic.

Atelierul „Lentile optice” este conceput de cercetători de pe Platforma Măgurele.

Introducere în fotografie, cu Octav Ganea – duminică, 19 noiembrie, de la ora 15.00

Aveți un copil pasionat de fotografie, care caută îndrumare pentru a avansa în această artă sau pur și simplu este în căutarea unui nou hobby?

Cu Octav Ganea, fotograf profesionist, copiii vor învăța cum să încadreze, să găsească unghiul perfect și lumina potrivită. Nu în ultimul rând, cursanții vor învăța cum să folosească în mod corect și creativ telefonul pentru a realiza fotografii.

Octav Ganea este fotojurnalistul coordonator al agenției Inquam Photos, cel mai important furnizor de imagine de presă din Romania și fotograf de presă de peste 17 ani.

Atelier „Totul despre șerpi” la Reptiland în București, următoarele ateliere pe 19 noiembrie și 9 decembrie

Reptiland București și LearnGate aduc copiilor atelierul unic susținut de îndrăgitul biolog Bogdan Matei, care ghidează o interacțiune captivantă și educativă cu o serie de specii de șerpi exotici nepericuloși: pitonul tigru (birmanez), boa constrictor, boa de nisip, șarpele de porumb și pitonul regal.

Biletul include o incursiune de o oră în muzeul de științe modern Reptiland.

Vârsta recomandată: 6-15 ani

Atelier de chimie experimentală „Molecule colorate” – sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 10.00

Copiii vor înțelege de ce este chimia fascinantă și vor avea ocazia să experimenteze precum cercetătorii adevărați. Vor extrage și observa substanțe organice colorate din diverse plante. De asemenea, vor extrage clorofila din frunze de spanac și vor investiga separarea acesteia prin cromatografie în strat subțire. În partea a doua a atelierului, vor experimenta cu substanțe anorganice.

Vârsta recomandată 12-16 ani.

 

„Viața secretă a tarantulelor, viermilor și insectelor”, următoarele ateliere pe 25 noiembrie și 16 decembrie

A afla secrete despre viața tarantulelor, viermilor și insectelor este un punct bun de plecare pentru a deschide pasiunea pentru biologie. Atelierul este organizat de LearnGate și Reptiland.

Îndrăgitul biolog Bogdan Matei va aduce cu el specii despre care poate nici nu ați auzit: Brachypelma smithi (tarantula mexicană cu genunchii roșii), Gromphadorhina portentosa (gândacul șuierător de Madagascar), Blaberus craniifer (gândacul cu capul de mort), Blaptica dubia (gândacul potocaliu pătat), Zophobas morio („superviermele”), Tenebrio molitor („viermele de făină”). Copiii vor afla o serie de informații și curiozități despre comportamentul lor.

Biletul include o incursiune de o oră în muzeul de științe modern Reptiland.

Vârsta recomandată: 6-15 ani

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează