G4Media.ro

Asociațiile care cer autostradă în Moldova acuză guvernul că ignoră legătura cu…

Asociațiile care cer autostradă în Moldova acuză guvernul că ignoră legătura cu Republica Moldova și organizează un marș motorizat Iași – Chișinău

Asociația ”Împreună pentru A8” și Asociația ”Moldova Vrea autostradă” anunță un marș motorizat Iași – Chișinău pe 20 aprilie în semn de protest față de faptul că guvernul ignoră porțiunea de autostradă care ar lega Iași de Republica Moldova.

”Guvernul României se preface că nu mai există o porțiune a autostrăzii – Iași-Ungheni, esențială pentru parcursul european la Republicii Moldova, fiind incapabil să respecte Legea 291/2018, votată de Parlamentul României, Legea Autostrăzii Unirii – Ungheni-Iași-Târgu Mureș”, se arată într-un comunicat de presă al asociațiilor.

Cele două organizații arată că tronsonul Iași- Ungheni al Autostrăzii Unirii – A8 este esențial și din punct de vedere economic, pentru ca A8 își îndeplinește funcția total, fiind legătura între Vest și Est.

Marșul se va desfășura pe două coloane, una care va pleca din Iași, și una din Chișinău, acestea urmând a se întâlni la Vama Sculeni, iar ulterior se vor deplasa pe teritoriul României spre Ungheni (România).

Programul evenimentului:
· Iași:
Ø ora 11.00 – plecare din Piața Unirii spre vama Sculeni
Ø ora 12.00 – întâlnirea cu coloana din Republica Moldova și plecarea spre Ungheni (România)
· Chișinău:
Ø ora 9.30 – plecare din fața Catedralei Metropolitane
Ø ora 12.00 – întâlnirea cu coloana din Iași și plecarea spre Ungheni (România).
Ora 13.00 – Ungheni, România: manifestanții vor ajunge la podul de cale ferată, acolo unde cetățeni din ambele țări vor cere Guvernului Român și Guvernului Moldovean UNIRE prin:

”Vă așteptăm la marș la Iași sau Chișinău, în 20 aprilie, cu mașini, motociclete, camioane, pentru ca împreună să atragem atenția asupra faptului că cetățenii nu se lasă despărțiți de granițe și înșelați de promisiuni deșarte, ci luptă uniți pentru viitorul lor”, arată cele două asociații.

Sursa foto: Facebook Evoluție în Instituție

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Om fi nebuni toti batand toba cu infrastructura!
  Ca o paralela cu autostrazile, iata ce spune un alt „nebun”, un general american:

  „Dacă aș fi minstrul Apărării din România nu mi-aș face griji despre F35”, spune Wald. „În SUA doar vor fi circa peste 1.500 de F35 și peste 2.400 în total. (…) Dacă vom fi nevoiți să invocăm Articolul 5 din NATO și să luptăm, iar România va participa, veți avea 1.500 de F35 alături, adică SUA. Nu e nevoie să le cumpărați”, e de părere Wald.
  „Acum, cel puțin, nu e nevoie să le cumpărați, mai ales din cauza costului. Aveți nevoie de alte lucruri importante decât F35. Voi să fiți siguri că aveți piste pregătite pentru când vom veni noi cu ele”, mai spune fostul general american.

  Adica, mai tampitilor de romani, voi n-aveti nici macar PISTE, nu sunteti in stare sa faceti macar niste PISTE, dar visati la cai verzi pe pereti!

 2. Ce piste, ce autostrăzi, ce pod peste Dunăre la Brăila?
  Acestea sunt gogoși electorale pentru fraieri!
  Guvernul cretin are de 3 ani ca obiectiv schimbarea legilor justiției si albirea cazierului derbedeilor politici!

 3. in Ro si RM la guvernare sunt niste tradatori cu documente de kgb, ei lucreaza pentru o alta tara nordica, pina nu scapam de ei nu vom avea drumuri. in RM toate drumurile care s-au construit in ultimii vreo 15 ani toate sunt pe baza granturilor europene si americane. o mare parte din acele granturi se furau si in final se construia un drum care se usuza in citiva ani, in schimb guvernantii din RM isi cumparau in fiecare luna cite un mercedes de 100 mii de euro sa umble cu el prin noroi. drept ca cu asa drumuri si mercedesurile se uzau insa ei cumparau altul in loc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.