G4Media.ro

Armata israeliană neagă că a îngropat palestinieni în incinta unui spital din…

Photo by AFP

Armata israeliană neagă că a îngropat palestinieni în incinta unui spital din Gaza

Armata israeliană a negat marţi acuzaţiile palestiniene „neîntemeiate” potrivit cărora ar fi îngropat cadavre ale unor palestinieni în gropi comune în incinta unui spital din Fâşia Gaza, afirmând că a dezgropat şi apoi a îngropat din nou corpuri în căutarea celor ale ostaticilor, relatează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

„Acuzaţiile potrivit cărora armata israeliană a îngropat cadavre ale palestinienilor sunt fără temei”, a indicat armata israeliană.

„În timpul operaţiunii sale în zona spitalului Nasser” din oraşul Khan Younis, „în încercarea de a localiza ostatici şi persoane dispărute au fost examinate trupuri îngropate de palestinieni (…) cu prudenţă şi numai în locuri în care informaţiile indicau posibila prezenţă a ostaticilor”, a explicat armata, dând asigurări că „a respectat demnitatea defuncţilor”.

„Corpurile examinate care nu erau cele ale ostaticilor au fost duse la locul lor”, a adăugat armata.

ONU a cerut marţi o anchetă internaţională asupra gropilor comune descoperite în principalele două spitale din Fâşia Gaza, subliniind necesitatea unei anchete independente în faţa actualului „climat de impunitate”, notează AFP şi Reuters.

Înaltul Comisariat pentru Drepturile Omului s-a declarat „îngrozit” de distrugerea celor două cele mai mari spitale din Fâşia Gaza, spitalul al-Shifa şi complexul medical Nasser din Khan Younis. Într-un comunicat, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Turk, a cerut „să fie desfăşurate anchete independente, eficace şi transparente”.

Un responsabil al Apărării civile din Fâşia Gaza a afirmat marţi că echipele sale au descoperit de sâmbătă corpurile a circa 340 de persoane în gropi comune în incinta spitalului Nasser din Khan Younis. Unele corpuri aveau mâinile legate, a adăugat el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Este incredibil cu televiziuni că BBC iau de bune declarațiile unei organizații teroriste numai să aibă un story de prezentat.

  2. Ce comentaci mai sus… ONU e agent de presa? La fel si titlul articolului, pus fix doar sa planteze ideea din start ca armata israeliana e nevinovata.

    • @ GoodnightRobicheauxz – Nu despre ONU e vorba, ci despre presa si felul in care interpreteaza deciziile si declaratiile ONU. Sa fim seriosi, ONU nu acuza, ci zice sa se faca anchete transparente.