G4Media.ro

Analiză DSP Iași: Vârful valului 4 va fi peste o lună, iar…

Analiză DSP Iași: Vârful valului 4 va fi peste o lună, iar în ianuarie va veni valul 5

Șeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Dr. Vasile Cepoi, susține că în urma unei analize făcute de instituție, vârful valului 4 va fi atins abia spre finele lunii viitoare, însă imediat după sărbătorile de iarnă vom avea din nou un val de infecții, relatează Ziarul de Iași.

“Evaluarea statistică făcută de noi arată că la jumătatea lunii noiembrie se va atinge vârful valului. Dacă nu se respectă mai departe regulile, pentru că urmează perioada Sărbătorilor, în care poporul român va simţi nevoia să fie liber să se distreze, probabil că în a doua jumătate a lunii ianuarie va fi şi al cincilea val”, a spus dr. Vasile Cepoi, şeful DSP Iaşi.

Doctorul susține că în spitalele din județ situația e disperată din cauza numărului mare de pacienți, a lipsei paturilor și a personalului. În plus, în ultimele zile sunt probleme legate de furnizarea oxigenului.

”Spitalele din Iaşi sunt deja suprasolicitate. Nu mai rezistă, cum nu mai rezistă nici reţelele electrice, nici reţelele medicale de gaze, inclusiv firmele aprovizionatoare de oxigen nu mai au posibilitatea să asigure continuitatea furnizării. La Spitalul Sfântul Spiridon, astăzi (miercuri – n.r.), este o situaţie aproape critică. Dacă maşina nu ajunge în următoarele 2-3 ore, vor fi cel puţin zece pacienţi care nu vor mai beneficia de oxigen”, a spus Vasile Cepoi.

Miercuri, în judeţul Iaşi, au fost raportate 716 noi cazuri de infectare cu noul coranovirus, iar județul rămâne în top 5 al judeţelor privind creşterea zilnică a numărului de infectări.

Sursa foto: Ziarul de Iași

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. cred ca IQ-ul natiei va creste mult dupa aceste doua valuri.
  Pacat de cei vaccinati dar cu comorbiditati si de cei care au alte boli si nu pot sa ajunga in spitalele supraaglomerate cu cei nevaccinati

  • IQ nu prea te duce capul , in spitale sunt si vaccinati asa ca aia cu boli cronice nu poy ajunge datorita deciziilor cu IQ mare ale lui Catu Klaus Arafat si a propagandistilor vaccinului.

  • Bravo Andrei! I-ai zis-o lui IQ! Bine, nu e nicio logica in ce spui, dar te-ai exprimat. Inteleg ca trio C-K-A au avut o abordare la fel de inteligenta ca tine, dar care e vina propagandistilor vaccinului la faza asta?

  • Bai @Andrei, sosocule, sunt 95% nevaccinati la ATI. In plus, puteau fi 10000 de oameni la ATI, daca nu exista vaccinul.

  • andrei, tocmai ai demonstrat cat de mic ai IQ-ul…

 2. Si in februarie valul 6, in martie valul 7 samd.
  Ce procent din cei ajunsi in spital sunt vaccinati nu ne spui ? Sau ne lasi sa facem presupunei CONVENABILE ?

  • se dau statisticile in fiecare saptamana. 75% dintre infectati sunt nevaccinati, iar 91% dintre cei decedati sunt nevaccinati. prin urmare, iti poti da seama ce te intereseaza pe tine

  • @amok
   E bine ! Sa mai așteptăm !

 3. Andrei e prost, nu fii ca Andrei.

 4. V-a trebuit Pelerinaj… aia e…

 5. E o problemă cu statistica se.nilului ăsta, boala nu imunizează după știința lui ?
  Că valul ăsta, cu 100.000 de infectați reali pe zi, dacă are vârful la jumătatea lunii noiembrie, presupunând că se stinge abrupt la finalul lui noiembrie, tot ar trebui să imunizeze minim 5 milioane de români. Şi se mai vaccinează 1 milion până atunci că a crescut ritmul.
  Deci minim 11 milioane de imunizați, 4 milioane de copii care fac în general forme asimptomatice, 15 milioane din populația de 17-18 care nu ajung la spital.
  Care e raționamentul, cum tot vin valuri, dacă oameni susceptibili a ajunge la spital nu prea ar mai fi ? Sau nici boala nici vaccinul nu imunizează ?

  • Și boala și vaccinul te imunizeaza pentru câteva luni. Cei care ne-am vaccinat în martie /aprilie acum incepem sa avem anticorpi mai putini. Asa ca începem sa fim iar posibile victime. Iar cei care tocmai s-au vaccinat sunt în punctul optim de anticorpi. Dacă nu ne-am vaccinat masiv, 80% măcar, într-o perioada mult mai scurta, chestia cu valurile se va tot întâmpla. La nesfârșit. Iar cei infectați vor avea imunitate un timp, apoi nu vor mai avea, și tot asa. Cu 30% nu se termina nicio pandemie in Romania, ci doar urmează alte și alte valuri, campionii jalnici ai Europei, din nou.

  • Imunitatea prin boala tine mai putin, cam 3 luni. Daca ai luat-o de la mare si ai facut Covid in septembrie, in decembrie esti deja pregatit s-o iei de la capat.

 6. E o problemă cu statistica se.nil.ului ăsta, boala nu imunizează după știința lui ?
  Că valul ăsta, cu 100.000 de infectați reali pe zi, dacă are vârful la jumătatea lunii noiembrie, presu.punând că se stin.ge abrupt la finalul lui noiembrie, tot ar trebui să imunizeze minim 5 milioane de români. Şi se mai vaccinează 1 milion până atunci că a crescut ritmul.
  Deci minim 11 milioane de imunizați, 4 milioane de copii care fac în general forme asim.pto.matice, 15 milioane din p.op.ula.ția de 17-18 care nu ajung la spital.
  Care e raționamentul, cum tot vin valuri, dacă oameni susceptibili a ajunge la spital nu prea ar mai fi ? Sau nici boala nici vaccinul nu imunizează ?

 7. @ mario 3
  Nu te grăbi cu etichetele, poate ca omul știe el ceva, dar nu poate sa spună…

  • Dacă știe ceva și nu spune atunci e ticălos. Sau laș.

 8. Se confirmă că cei mai slabi dintre doctori ajung la dsp. Până când cu pandemia, nimeni nu știa de ei.

  Revenind la subiect, toate site-urile de statistica au dat că vârful de infectare a fost depășit zilele astea. Nu de identificare ci de infectare. Eu zic că peste 10 zile o să începem să scădem și o să scădem la fel cum am urcat (abrupt). Fara nicio legătură cu prostia clasei politice ci firesc și statiatic. Virusul își consumă bazinul.

  • Nu stiu pe ce site-uri de statistica te-ai uitat tu, dar OurWorldInData estimeaza ca rata de reproducere a stationat la 1,18 in ultima saptamana. Ca sa ajungi la varf si sa inceapa sa scada trebuie sa scada sub 1, platou ar fi daca ar stationa la 1.