G4Media.ro

Analiști americani: Moscova țintește Siversk și Bakhmut / Putin ar avea o…

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Analiști americani: Moscova țintește Siversk și Bakhmut / Putin ar avea o problemă după ce a concentrat efortul de război pe minoritățile naționale

Moscova nu mai vizează în primul rând cucerirea orașului Slovyansk, ci pe cea a orașelor Siversk și Bakhmut: noua schimbare în strategia militară a Rusiei în Ucraina a fost indicată de analiștii de la Institutul american pentru studiul războiului în ultimul lor raport, relatează Corriere della Sera.

Potrivit institutului, „întâlnirea ministrului rus al Apărării cu conducerea grupării de forțe din estul Ucrainei sugerează că Kremlinul nu se va concentra pe cucerirea Slovyanskului în această etapă a campaniei, ci va acorda prioritate încercării de a cuceri Siversk și Bakhmut”.

Potrivit analiștilor americani, „efortul probabil al președintelui rus Vladimir Putin de a plasa povara susținerii operațiunilor din Ucraina pe umerii minorităților etnice pentru a evita o mobilizare generală a rușilor ar putea declanșa rezistență” în rândul minorităților din Rusia. Forțele rusești au efectuat o serie de atacuri terestre la est de Siversk și la sud de Bakhmut; au intensificat eforturile de a avansa spre Avdiivka; și au efectuat atacuri terestre limitate de-a lungul liniei de frontieră Donetsk City-Avdiivka. Autoritățile ruse continuă să integreze zonele ocupate în economia comercială rusă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...