G4Media.ro

Ambasadoarea Franței la București: Investitorii francezi sunt interesați să vină în România/…

Ambasadoarea Franței la București: Investitorii francezi sunt interesați să vină în România/ Lipsa autostrăzilor: Un handicap destul de mare

Ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, a declarat joi, la Sibiu, că investitorii francezi sunt din ce în ce mai interesaţi să vină în România, însă ea a adăugat că lipsa autostrăzilor de la noi reprezintă „un handicap destul de mare”, pe care speră să îl putem rezolva cu ajutorul banilor europeni, transmite Agerpres.

„Este adevărat că Franţa este din ce în ce mai interesată să investească în România pentru că România are atu-uri pentru investitorii francezi care vin aici. Există o tradiţie industrială în România. Din punct de vedere geografic, România este foarte bine situată. (…) Întreprinderile franceze caută mână de lucru calificată, ingineri. Întreprinzătorii caută mână de lucru francofonă, oameni care vorbesc limba franceză, calificaţi, pentru a lucra în întreprinderile lor. Cunoaşterea limbii franceze ajută şi pentru a fi angajaţi aici, de către întreprinderile franceze, dar şi să lucreze în afară în întreprinderi franceze sau francofone”, a spus ambasadoarea Michele Ramis.

Potrivit acesteia, lipsa autostrăzilor din România „este o problemă dificilă, un handicap destul de mare”.

„Este o problemă dificilă, un handicap destul de mare, dar cu toate acestea rămâneţi atractivi. Sperăm ca fondurile europene să fie utilizate pentru ameliorarea infrastructurii, este un punct slab, dar sperăm să fie ameliorat prin utilizarea fondurilor europene”, a mai afirmat Michele Ramis.

Ambasadoarea Franţei în România a vizitat, joi, Şcoala „Radu Selejan” din municipiul Sibiu, unde urmează să se înfiinţeze din toamnă o clasă cu predare intensivă a limbii franceze.

Declarația Ambasadoarei Michele Ramis vine cu o zi înaintea protestului anunțat pe 15 martie.

Campania ”România vrea autostrăzi”, demarată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, s-a viralizat atât în mediul on-line, cât și în cel off-line. Sub hashtag-ul #șîeu mai multe companii românești și străine au anunțat deja public că vor opri lucrul vineri, 15 martie, la ora 15:00, vreme de 15 minute. De asemenea, campaniei s-au raliat deja mai mulți primari PSD și ALDE, ONG-uri, oameni de afaceri, transportatori și taximetriști.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Je suis Charlie…Romania are cea mai dezvoltata infrastructura mafiota din Europa iar ambasadoarea Frantei vrea si autostrada.

  2. Culmea cinismului… psd protesteaza pentru lipsa autostrazilor…. Am auzit ca si tov voiculescu protesteaza pentru asta… Fara cuvinte….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.