G4Media.ro

Alimentele din magazinele britanice ar putea fi etichetate ecologic / Metoda este…

Sursa: Pexels

Alimentele din magazinele britanice ar putea fi etichetate ecologic / Metoda este deja folosită de producători și de furnizorii de servicii de catering

Alimentele din magazine ar putea fi etichetate ecologic pentru a reduce impactul devastator al poluării asupra mediului înconjurător, relatează un studiu publicat BBC.

,,Mulți consumatori doresc să știe cum afectează planeta cumpărăturile lor săptămânale de alimente, chiar dacă creșterea prețurilor va fi probabil o preocupare mai imediată pentru majoritatea”, adaugă BBC.

Profesorul Peter Scarborough, de la Universitatea Oxford, a declarat pentru BBC News că speră ca această cercetare să conducă la un sistem de etichetare ecologică pentru clienți, dar crede că impactul cel mai mare ar veni dacă industria alimentară ar folosi acest sistem pentru a-și reduce amprenta asupra mediului.

,,Umple un gol imens. Producătorii, furnizorii de servicii de catering și comercianții cu amănuntul au obiective pentru a ajunge la zero [emisii] nete și nu au instrumentele de care au nevoie pentru a ajunge acolo.”

De asemenea, un alt cercetător a relatat pentru BBC că acest pas este ,,semnificativ în direcția furnizării de informații care ar putea permite luare de decizii în cunoștință de cauză”.

O firmă de catering a început să lucreze cu cercetătorii în ianuarie. Directorul firmei a declarat pentru BBC că utilizarea acestei metode i-a făcut să se gândească la sustenabilitatea de la locul de muncă și a precizat că ,,societatea a eliminat o parte din carne, a crescut proteinele din alte surse, cum ar fi linte, și a folosit mai multe cereale integrale și legume, obținând un scor mai bun pentru multe dintre opțiunile de masă pentru cantinele personalului”.

Cercetătorii nu văd etichetarea ecologică obligatorie în viitorul apropiat.

„Vrem să oferim tuturor informațiile necesare pentru a face alegeri mai sănătoase, mai ecologice sau mai durabile cu alimentele pe care le cumpără, dacă doresc acest lucru. Programele voluntare ale industriei sunt foarte pozitive și, prin intermediul strategiei noastre alimentare, analizăm și noi cum putem să le sprijinim mai bine în viitor”, spune un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale a salutat inițiativa, citat în BBC.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter