G4Media.ro

A fost dezvăluit portretul regelui Charles III pentru viitoarele monede / Acestea…

Sursa foto: Twitter / Royal Mint

A fost dezvăluit portretul regelui Charles III pentru viitoarele monede / Acestea vor intra în circulaţie în decembrie / Banii cu chipul reginei Elisabeta vor rămâne legale şi în circulaţie

Portretul regelui Charles III pentru viitoarele monede cu efigia lui a fost dezvăluit vineri, de monetăria britanică, Royal Mint, informează News.ro.

Acest portret va apărea pe două monede dintr-o serie specială care sărbătoreşte viaţa reginei Elizabeth II: una pentru 5 lire sterline şi alta pentru 50 de pence.

Acestea vor intra în circulaţie „în următoarele luni”, probabil în jurul lunii decembrie, a spus Royal Mint într-un comunicat de presă.

Portretul oficial care va decora viitoarele monede purtând efigia lui Charles III, opera sculptorului Martin Jennings, a fost conceput dintr-o fotografie şi aprobat de rege.

„Este cea mai mică lucrare pe care am creat-o vreodată”, a afirmat el, spunând că este emoţionat „de faptul că va fi văzută şi ţinută de atât de mulţi oameni”, relatează AFP.

„Potrivit tradiţiei, regele priveşte în stânga, în direcţia opusă reginei Elisabeta” pe portretul care apare monedele aflate în circulaţie pentru moment, precizează Royal Mint.

Monedele cu efigia regelui vor purta inscripţia în latină: „CHARLES III. D. G. REX. F. D. 5 lbs. 2022”, sau „Regele Charles III, prin harul lui Dumnezeu, apărător al credinţei” – unul dintre titlurile de suveran.

Reversul monedei comemorative de 5 lire va prezenta două noi portrete ale Reginei Elisabeta, concepute de artistul John Bergdahl în colaborare cu Royal Mint. „Toate monedele britanice care poartă chipul reginei Elisabeta vor rămâne legale şi în circulaţie. Este obişnuit din punct de vedere istoric să existe în circulaţie monede după imaginea diferiţilor monarhi în acelaşi timp”, indică Royal Mint.

Organizaţia precizează că în Regatul Unit există în prezent 27 de miliarde de monede cu efigia Elizabeth II şi că acestea vor fi înlocuite în timp.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. CHARLES III. D. G. REX. F. D. 5 lbs. 2022

    :)))))))

    voi ati tradus pounds, adica lire, prin pounds adica lbs – livre – o masura pentru greutate…
    pe moneda scrie:
    CHARLES III. D. G. REX. F. D. 5 POUNDS 2022