G4Media.ro

Hamas, Houthi și Hezbollah, grupări teroriste susținute de Teheran, deplâng moartea președintelui…

Sursa foto: MAHMUD HAMS / AFP

Hamas, Houthi și Hezbollah, grupări teroriste susținute de Teheran, deplâng moartea președintelui iranian

Grupările militare susținute de Iran, Hamas, Houthi și Hezbollah au trimis condoleanțe Teheranului pentru moartea președintelui țării, Ebrahim Raisi, relatează CNN.

Raisi a murit într-un accident de elicopter împreună cu ministrul său de externe Hossein Amir-Abdollahian, duminică, în provincia Azerbaidjanul de Est, la nord-vest de Iran.

La câteva ore după ce moartea lor a fost confirmată, Mohamed Ali Al-Houthi, un înalt oficial houthi, a transmis condoleanțe.

„Cele mai profunde condoleanțe poporului iranian și conducerii iraniene”, a declarat el. „Poporul iranian va continua să aibă lideri loiali poporului lor.

Președintele guvernului condus de Houthi din Yemen, Mahdi Al-Mashat, „a trimis un mesaj de condoleanțe și de regret” Iranului după moartea lui Raisi.

Hamas a declarat că transmite „sincerele sale condoleanțe, profunda sa simpatie și solidaritate” liderului suprem, „guvernului iranian și poporului iranian frățesc”.

„Suntem încrezători că Republica Islamică Iran va fi capabilă – cu ajutorul lui Allah – să depășească consecințele acestei mari pierderi, deoarece dragul popor iranian are instituții puternice capabile să facă față acestei grele încercări”, a declarat Hamas.

Hezbollah, cu sediul în Liban, l-a comparat pe Raisi cu un „frate mai mare”.

„Hezbollah din Liban își exprimă cele mai profunde condoleanțe și sentimente de compasiune pentru pierderea suferită (de liderul suprem al Iranului, oficialii iranieni și poporul iranian)”, se arată într-un comunicat al grupării.

„Îl cunoaștem îndeaproape pe Eminența Sa, președintele martir, de mult timp. El a fost pentru noi un frate mai mare, un susținător puternic și un apărător ferm al problemelor noastre și ale națiunii, mai ales al Ierusalimului și al Palestinei, și un protector al mișcărilor de rezistență”.

Hezbollah, una dintre cele mai puternice forțe paramilitare din Orientul Mijlociu, s-a confruntat cu Israelul în confruntări transfrontaliere aproape zilnice de când a început războiul din Gaza.

Iranul a oferit susținere militară și economică Hamas, Houthi și Hezbollah.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cica de morti numai de bine. Nu e cazul aici.
    Eu nu il deplang si nu il consider un martir. De fapt lumea de azi e cu un deviant mai putin, si salut asta. Zilele trecute gira noi executii prin spanzurare. Sper sa nu ii ia locul unul care sa fie si mai si.

  2. Să-i fie țărâna BETONATĂ !