G4Media.ro

Magicianul David Copperfield, acuzat de comportament sexual inadecvat de mai multe femei

Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP

Magicianul David Copperfield, acuzat de comportament sexual inadecvat de mai multe femei

În total, 16 femei l-au acuzat pe Copperfield de comportament sexual nepotrivit și de comportament inadecvat de-a lungul deceniilor. Mai mult de jumătate dintre ele au spus că erau adolescente la momentul respectiv. Avocații lui Copperfield spun că acuzațiile sunt „nu numai complet false, ci și complet neverosimile”, transmite The Guardian.

Celebrul magician american David Copperfield a fost acuzat de 16 femei de comportament sexual nepotrivit și de comportament inadecvat, potrivit unei anchete a publicației Guardian US.

Mai mult de jumătate dintre acuzații provin de la femei care au declarat că aveau mai puțin de 18 ani la momentul incidentelor. Unele au spus că aveau doar 15 ani, deși este posibil ca el să nu le fi cunoscut vârsta.

Acuzațiile împotriva lui includ afirmații potrivit cărora ar fi drogat trei femei înainte de a întreține relații sexuale cu ele, la care acestea au considerat că nu au fost în măsură să consimtă.

Afirmațiile împotriva iluzionistului în vârstă de 67 de ani – pe care acesta le-a negat – se întind de la sfârșitul anilor 1980 până în 2014.

The Guardian US examinează aceste acuzații în cadrul unei serii de reportaje care s-a bazat pe interviuri cu peste 100 de persoane și pe dosare ale instanțelor de judecată și ale poliției.

Femeile care au făcut acuzații despre comportamentul lui Copperfield l-au cunoscut prin intermediul activității sale ca unul dintre cei mai de succes artiști de divertisment din lume.

Unele dintre femei au declarat pentru The Guardian că abia în urma mișcării #MeToo s-au simțit capabile să vorbească despre presupusele lor experiențe cu Copperfield.

Publicitate electorală

Întrebat despre aceste afirmații, Copperfield a negat orice fel de abatere.

Avocații săi au declarat pentru The Guardian că „nu a acționat niciodată în mod nepotrivit cu nimeni, cu atât mai puțin cu cineva minor”. Aceștia au spus că o reprezentare „veridică” a lui Copperfield ar descrie „bunătatea, timiditatea și tratarea bărbaților și femeilor cu respect”.

Ei au spus că Copperfield este un campion al mișcării #MeToo, care a încurajat femeile să iasă în față și să își spună poveștile despre presupusele abuzuri.

De asemenea, au spus că au existat anterior „numeroase afirmații false” făcute împotriva lui.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. cum are omu’ un ban pus deoparte, cum se gasesc niste #metoo-uri.