G4Media.ro

Parlamentul din Georgia adoptă un controversat proiect de lege privind „agenții străini”,…

Photo by Vano SHLAMOV / AFP

Parlamentul din Georgia adoptă un controversat proiect de lege privind „agenții străini”, după model rusesc, în pofida protestelor de amploare și avertismentelor UE

Parlamentul georgian a adoptat un controversat proiect de lege privind „agenții străini”, în ciuda opoziției interne larg răspândite și a avertismentelor Uniunii Europene, care a avertizat că promulgarea acestuia ar periclita șansele țării de a adera la blocul comunitar, relatează CNN.

Noua lege va impune organizațiilor care primesc mai mult de 20 % din finanțare din străinătate să se înregistreze ca „agenți de influență străină”, în caz contrar fiind pasibile de amenzi drastice. Opozanții spun că legislația a fost modelată după legi similare din Rusia, pe care Kremlinul le-a folosit pentru a elimina tot mai mult opoziția și societatea civilă.

Mulți georgieni se tem că legea privind agenții străini va fi folosită în același mod în țara lor. Protestele nocturne au închis Tbilisi, capitala, timp de aproximativ o lună.

Visul georgian, partidul de guvernământ care a promovat legislația, a răspuns criticilor, afirmând că această măsură va promova transparența și suveranitatea națională.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Încă o țară distrusă de Rusia lui Putler !
    Întâi le-a ocupat 2 teritorii, Osetia și Abhazia, acum și-a impus un guvern marionetă.
    Încă o țară pe care occidentul a abandonat-o în ghearele orcilor. Rușii au trimis tancuri și „omuleți verzi”, occidentul a trimis mesaje !

    • Georgienii oricum nu aveau scapare. Daca aveau o guvernare pro europeana erau nazisti si ii invada Rusia,asa devin scl.avi sovietici dar fara sa mai aiba de-a face cu armata rosie.Problema „rezolvata” ,necunoscuta fiind,cine urmeaza dupa Ucraina? Hai ca nu e greu…

  2. Principala vină e totuși a georgienilor, ei au votat acest partid rusofil. I-a păcălit cum ne-a păcălit Dulapul pe noi.

  3. Logic vorbind, fiecare organizație servește un interes și mi se pare ok sa existe o transparență a agențiilor de presă. Spre exemplu g4media și în România ar trebui sa se știe că e portavocea guvernului german. Dar acest lucru nu e foarte cunoscut, iar cititorii ar trebui să înțeleagă că citesc jurnaliști partizani ai unui anumit grup de interese.