G4Media.ro

Premierul Pedro Sánchez își suspendă atribuțiile publice, în timp ce soția sa…

sursa foto: captura

Premierul Pedro Sánchez își suspendă atribuțiile publice, în timp ce soția sa se confruntă cu o anchetă / Până luni decide dacă demisionează din funcție

Premierul spaniol Pedro Sánchez și-a suspendat atribuțiile publice urmând să „reflecteze”, până luni, dacă mai rămâne în funcție, după ce un tribunal a deschis o anchetă preliminară în cazul soției sale, suspectată de trafic de influență și corupție, informează BBC.

Într-o declarație, liderul spaniol a afirmat că trebuie să decidă de urgență „dacă trebuie să continue în fruntea guvernului sau să renunț la funcție”.

Instanța a transmis oficial că răspunde unor acuzații de corupție împotriva lui Begoña Gómez.

Sánchez a declarat că soția sa își va apăra onoarea și va colabora cu sistemul judiciar.

Plângerea împotriva lui Begoña Gómez a fost formulată de către militanții anticorupție Manos Limpias (Mâini curate), care s-au implicat într-o serie de cazuri judiciare și care ar avea legături cu extrema dreaptă.

Premierul spaniol a declarat că va lua o decizie luni, 29 aprilie, după ce va reflecta dacă merită să rămână în funcție „în ciuda noroiului în care dreapta și extrema dreaptă încearcă să transforme politica”.

Potrivit El Confidencial, IE Africa Center a ”semnat un acord de sponsorizare cu Globalia în 2020”, iarBegoña Gomez a participat la o ”reuniune privată cu CEO-ul acesteia, Javier Hidalgo la momentul la care Globalia îşi negocia planul de salvare în valoare de mai multe milioane de euro cu Guvernul” lui Pedro Sánchez.

Acest plan a permis Air Europa să încaseze 475 de milioane de euro în noiembrie 2020, provenind dintr-un fond de zece miliarde de euro destinat susţinerii întreprinderilor strategice aflate în dificultate din cauza crizei sanitare.

Compania Spaniolă a fost prima întreprindere care a beneficiat de aceste fonduri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...