G4Media.ro

Dumitru Buzatu scapă de arestul preventiv și merge în arest la domiciliu…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Dumitru Buzatu scapă de arestul preventiv și merge în arest la domiciliu – decizie definitivă a instanței

Curtea de Apel Iași a decis, miercuri, definitiv, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat din septembrie 2023 în arest la Penitenciarul Vaslui.

Minuta instanței: „În baza art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a rap. la art. 205 C.proc.pen. admite contestaţia formulată de Ministerul Public, DNA – ST Iaşi împotriva încheierii din data de 15.04.2024 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Vaslui în dosarul nr. 2562/89/2023/a1.8, încheiere pe care o modifică parţial, doar cu privire la stabilirea duratei arestului la domiciliu. Rejudecând: În baza art. 222 alin. 12 C.proc.pen. stabileşte că măsura arestului la domiciliu, dispusă de judecătorul de cameră preliminară de la instanţa de fond faţă de inculpatul Buzatu Dumitru are o durată de 30 de zile, începând cu data eliberării inculpatului din locul de detenţie. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate care nu contravin prezentei încheieri. În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat pentru derularea procedurii în faţa instanţei de control judiciar rămân în sarcina acestuia. Ia act că inculpatul a fost asistat de un apărător ales în faţa instanţei de control judiciar. Definitivă. Pronunţată astăzi, 17.04.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin intermediul grefei instanţei.”

Tribunalul Vaslui a emis, pe 23 septembrie 2023, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Buzatu pentru luare de mită, însă acesta a contestat soluţia. Ulterior, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins contestaţia depusă de avocatul lui Dumitru Buzatu.

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu. Dosarul a fost transmis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. incepuse sa ciripeasca si facea deranj inainte de alegeri

  2. Pai, e nevinovat, nu are ce cauta la puscarie :))) Mie imi blocheaza contul daca imi trimite cineva 1000 lei… El are o sacosa plina de bani si avere de zeci de milioane si e in arest la domiciliu