G4Media.ro

Poșta franceză publică un timbru în ediție limitată cu Eugène Ionesco, la…

Captură laposte.fr

Poșta franceză publică un timbru în ediție limitată cu Eugène Ionesco, la comemorarea a 30 de ani de la moartea dramaturgului

Poșta franceză îi aduce un omagiu dramaturgului Eugène Ionesco și pune în circulație un timbru comemorativ, în ediție limitată, de 600.000 de exemplare, la comemorarea a 30 de ani de la decesul acestuia transmite RFI.

Născut în 1909 la Slatina, România, Eugène Ionesco a trăit și a creat, în cea mai mare parte a vieții sale, în Franța. De altfel, aici a murit, la Paris, în 1994, la 84 de ani.

Emmanuel Vedrenne a creat timbrul comemorativ pe care Poșta franceză îl pune acum în circulație, la exact 30 de ani de la decesul lui Eugène Ionesco. Tânărul creator spune că proiectul i-a fost propus de Philaposte –serviciul de filatelie a Poștei franceze. Este un timbru în alb și negru. Imaginea a fost aleasă de fiica dramaturgului, de Marie-France Ionesco.Pentru Emmanuel Vedrenne, Eugène Ionesco îi aduce aminte de bacalaureatul său de limbă franceză căci, opera marelui dramaturg este studiată, în liceu, de elevii din Franța.

RFI a stat de vorbă, la lansarea acestui timbru în Paris, cu cei care au venit să-l cumpere : „Am venit special (în Paris-nr) acum câteva zile, pentru inaugurarea expoziției Constantin Brâncuși de la Centre Pompidou. O expoziție absolut sublimă. Știam și de această lansare de timbre, care marchează cei 30 de ani de când a murit Eugène Ionesco. Astfel că am legat aceste două evenimente. Mi se pare fantastic ca în acest an, doi oameni născuți în România, care au trăit cea mai mare parte a timpului în Franța, în Paris, au dat o operă universalității: Brancusi ori Brâncuși și Eugen Ionescu ori Eugène Ionesco”.

Articolul integral pe RFI

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează