G4Media.ro

„Starleta geriatrică” a modei, Iris Apfel, a murit la 102 ani

Photo by Noam Galai / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

„Starleta geriatrică” a modei, Iris Apfel, a murit la 102 ani

Designerul american și fashion icon Iris Apfel a murit la vârsta de 102 ani, notează BBC.

Autointitulată „starletă geriatrică”, era cunoscută pentru părul ei alb tăiat, ochelarii supradimensionați, rujul strălucitor și mărgelele voluminoase.

Apfel a atins apogeul faimei sale în anii 1980 și 1990, dar a fost o figură familiară la prezentările de modă de la Paris timp de peste o jumătate de secol.

De asemenea, a servit o serie de clienți celebri, printre care Greta Garbo și Estée Lauder.

Moartea ei a fost anunțată celor aproape trei milioane de urmăritori ai săi pe Instagram, cu o fotografie a lui Apfel purtând renumiții săi ochelari rotunzi supradimensionați.

Designerul american Tommy Hilfiger s-a numărat printre cei care i-au adus un omagiu și a lăudat-o pe Apfel ca fiind o „inovatoare și lider” în lumea textilelor și a stilului, care „va intra în istorie”.

„Iris Apfel a devenit un simbol al modei de renume mondial datorită talentului ei incredibil nu doar ca artist, ci și ca influencer”, a spus el.

„Ea a avut un efect uimitor asupra atâtor oameni cu inima ei imensă și cu atingerea magică cu toți cei pe care îi întâlnește”.

Cântărețul american Lenny Kravitz și actrița Ted Lasso Hannah Waddingham au adus, de asemenea, un omagiu.

Născută într-o familie evreiască din New York în 1921, Apfel a studiat inițial istoria artei și s-a specializat în design interior, în special în domeniul textilelor.

Ea a lucrat ca designer de interior timp de decenii, inclusiv la proiecte de restaurare la Casa Albă, înainte de a deveni un creator de tendințe la 80 de ani și un model profesionist la 97 de ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează