G4Media.ro

Trupele ruse „trebuie să ajungă la Kiev” pentru ca obiectivele Moscovei să…

Sursa foto: Juan BARRETO / AFP

Trupele ruse „trebuie să ajungă la Kiev” pentru ca obiectivele Moscovei să fie îndeplinite, susține Medvedev: Guvernul ucrainean „trebuie să cadă”

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a sugerat că ar putea fi nevoie ca trupele să ajungă la Kiev pentru a atinge obiectivele Moscovei, relatează Sky News.

Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că guvernul ucrainean „trebuie să cadă”, în comentarii raportate de agenția de știri de stat TASS.

Este pentru prima dată când un politician rus de profil înalt a sugerat această mișcare de la referința obscură a lui Vladimir Putin din iunie: „Ar trebui să ne întoarcem acolo sau nu?… Numai eu însumi pot răspunde la acest lucru”.

Forțele rusești au încercat – și nu au reușit – să captureze capitala la doar câteva ore după ce Putin a ordonat intrarea trupelor în Ucraina la 24 februarie 2022.

Sute de comandouri ale forțelor speciale „Spetsnaz”, transportate cu elicopterul, au încercat să captureze un aerodrom în apropiere de Kiev.

Dar, în ciuda lunilor de pregătire, rușii au fost prost echipați pentru a face față rezistenței acerbe a ucrainenilor.

S-au dovedit incapabili să se adapteze, au judecat greșit capacitățile de apărare aeriană ale Ucrainei și au greșit deplasarea proviziilor.

Ucraina a forțat Rusia să își regândească planul de invazie care prevedea că Kievul va cădea în câteva zile.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Dat fiind ritmul cu care avanseaza Rusia prin Ucraina, Medvedev propune un fel de razboi etern in care fiecare orasel de marimea Tecuciului cade dupa 1 an de asediu absurd.