G4Media.ro

Ursula von der Leyen vrea un nou post de comisar european pe…

Foto: Wikimedia Commons / Hans-Hermann Bühling

Ursula von der Leyen vrea un nou post de comisar european pe apărare și sugerează că ar putea reveni unei țări din Europa de Est

Următoarea Comisie Europeană ar trebui să includă un comisar dedicat apărării, a declarat sâmbătă Ursula von der Leyen, potrivit Politico și Euractiv. În cadrul Conferinței de Securitate de la München, președintele Comisiei a declarat că ar fi „rezonabil” să se creeze acest post dacă va continua să conducă executivul UE după alegerile din iunie anul acesta.

De asemenea, ea a spus că postul ar putea reveni unei țări din Europa de Est.

Declarațiile vin pe fondul înrăutățirii situației din Europa în urma invaziei ruse în Ucraina.

„Dacă aș fi președintele următoarei Comisii Europene, aș avea un comisar pentru apărare”, a declarat von der Leyen, care a fost ministru german al apărării înainte de a prelua funcția de conducere a Comisiei.

Și Partidul Popular European de centru-dreapta, din care face parte Ursula von der Leyen este aliniată, s-a pronunțat în favoarea creării unui post pentru apărare în cadrul următoarei Comisii Europene pentru a conduce activitatea de creștere a capacității industriale și de apărare a blocului.

Von der Leyen a declarat că este o întrebare „deschisă” cu privire la naționalitatea care va obține postul, dar a adăugat că este „important” ca un candidat din Europa Centrală și de Est să primească un portofoliu bun.

„Acesta este un portofoliu bun”, a spus ea despre postul din domeniul apărării.

Comisia a deschis un departament dedicat apărării și spațiului – DG DEFIS – în 2019, iar comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, s-a ocupat de subiecte legate de producția de muniții și de industria aerospațială.

Ministrul de externe al Italiei, Antonio Tajani, a susținut planul comisarului pentru apărare. „Trebuie să fim actori reali în politica externă”, a declarat el la München.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. cei din Polonia merita postul , la cat au investitit in armata si la ce dotari are acum …
    aaa … sper ca nu a crezut cineva ca merita TRADATORUL nostru asa onoare

  2. Cea mai performantă armată est-europeană este cea a Poloniei.

  3. Vrea si ea niste bani din atribuirea discretionara a contractelor din aparare, nu i-a ajuns cand a luat cand a fost ministra a apararii in Germania.