G4Media.ro

VIDEO Cu lupul pe pârtie / Un schior s-a filmat în timp…

Sursa foto: Captură video

VIDEO Cu lupul pe pârtie / Un schior s-a filmat în timp ce urmărește un lup pe o pârtie din Tirolul de Sud / Riscă o pedeapsă de până la 2 ani de închisoare dacă animalul moare

O înregistrare video cu un schior care filmează un lup în timp ce se afla pe o pârtie a ajuns viral în media europeană. Lupul a ajuns în final în plasa de protecție, în încercarea de a scăpa din situația în care se afla, notează Corriere della Sera.

Evenimentul s-a petrecut pe o pârtie din Val di Fiemme, în Trentino, în Tirolul de Sud, iar  Agenția Națională pentru Protecția Animalelor a anunțat că depus o plângere pentru rele tratamente și uciderea animalelor.

Autorul videoclipului riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani dacă lupul moare în urma incidentului.

”Ceea ce s-a întâmplat în Val di Fiemme nu este, din păcate, un incident izolat. Există acum nenumărate cazuri de animale sălbatice, lupi și urși în primul rând, care sunt urmărite de mașini, vânate sau ademenite pentru a-și face selfie-uri, ucise cu capcane, împușcate. Este clar că, tocmai din cauza comportamentului nostru ticălos, noi suntem un pericol pentru animalele sălbatice și nu ele pentru noi”, a precizat ENPA într-un comunicat de presă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. „Există acum nenumărate cazuri de animale sălbatice, lupi și urși în primul rând, care sunt urmărite de mașini, vânate sau ademenite…”

    Ei, noi împușcăm urșii cu metodă. Trofeele aduc bănuți frumoși baronilor din Harghita și Covasna….Și se pare că s-au molipsit de la ei și unii de prin sudul României.