G4Media.ro

VIDEO O navă de război americană și-a folosit „ultima linie de apărare”…

Sursa foto: US Navy via rtx.com/raytheon

VIDEO O navă de război americană și-a folosit „ultima linie de apărare” când o rachetă lansată de rebelii houthi a fost la câteva secunde de impact

Distrugerea de către o navă de război americană a unei rachete a rebelilor Houthi care se apropia în Marea Roșie în această săptămână marchează prima utilizare în acest conflict a unui sistem de armament avansat supranumit „ultima linie de apărare” a Marinei, relatează CNN.

Sistemul de armament de apropiere Phalanx (Phalanx Close-In Weapon System – CWIS) a fost folosit de distrugătorul USS Gravely al Marinei marți seară împotriva a ceea ce oficialii americani au declarat că a fost o rachetă de croazieră care s-a apropiat până la 1 milă de navă – și, prin urmare, la câteva secunde de impact.

Sistemul automatizat Phalanx dispune de tunuri Gatling care pot trage până la 4.500 de gloanțe de 20 de milimetri pe minut, atacând proiectile sau alte ținte la o distanță extrem de mică.

„Sistemul de armament Phalanx este un tun cu tragere rapidă, controlat de calculator și ghidat prin radar, care poate învinge rachetele anti-navă și alte amenințări apropiate pe uscat și pe mare”, afirmă producătorul Raytheon pe pagina de internet intitulată „Ultima linie de apărare”.

Navele de război americane au zădărnicit zeci de atacuri anterioare cu rachete Houthi folosind sisteme de apărare cu rază mai lungă de acțiune, probabil rachete Standard SM-2, Standard SM-6 și Evolved Sea Sparrow, spun analiștii. Aceste rachete defensive își angajează țintele la distanțe aproximativ 12 kilometri sau mai mult.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...