G4Media.ro

Marea Britanie înregistrează primul caz de gripă porcină diagnosticată la om

Ministerul Agriculturii

Marea Britanie înregistrează primul caz de gripă porcină diagnosticată la om

O persoană din Marea Britanie a fost confirmată ca având o tulpină de gripă similară cu virusurile care se răspândesc la porci, spun oficialii din domeniul sănătății, potrivit BBC. Este pentru prima dată când această tulpină a fost detectată în Marea Britanie, iar contactele apropiate sunt acum urmărite.

Cazul de A(H1N2)v a fost detectat în cadrul supravegherii de rutină a gripei, după ce a fost testat de medicul de familie.

Persoana afectată a avut o boală ușoară și s-a recuperat complet. Sursa infecției este în curs de investigare. Nu există dovezi că tulpina de gripă se răspândește de la o persoană la alta.

Infecțiile umane cu virusul gripei porcine apar – în ultimii 20 de ani au fost raportate 50 de cazuri umane de A(H1N2)v în întreaga lume.

Un caz a fost raportat în Statele Unite în luna august.

Infecția descoperită în Marea Britanie este ușor diferită de cazurile recente de gripă la om la nivel mondial, spun oficialii din domeniul sănătății, dar este similară cu virusurile din porcii din Marea Britanie.

În 2009, a avut loc o pandemie de gripă porcină la oameni, care a provenit de la viruși care s-au răspândit la porci, păsări și oameni.

Meera Chand, director de incidente la Agenția de securitate sanitară din Marea Britanie (UKHSA), a declarat: „Lucrăm rapid pentru a depista contactele apropiate și pentru a reduce orice răspândire potențială.

„În conformitate cu protocoalele stabilite, sunt în curs de desfășurare investigații pentru a afla cum a dobândit individul infecția și pentru a evalua dacă există și alte cazuri asociate”.

Medicul veterinar-șef Christine Middlemiss a declarat:: „Știm că unele boli ale animalelor pot fi transferate la oameni – de aceea sunt atât de importante standardele înalte de sănătate, bunăstare și biosecuritate a animalelor.”

Ea a spus că deținătorii de porci trebuie să raporteze orice semn de gripă porcină în efectivele lor la medicul veterinar local.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează