G4Media.ro

Șahista bulgară Nurghiul Salimova s-a calificat în finala Cupei Mondiale feminine de…

sursa foto: Facebook/ Nurghiul Salimova

Șahista bulgară Nurghiul Salimova s-a calificat în finala Cupei Mondiale feminine de la Baku

Şahista bulgară Nurghiul Salimova s-a calificat în finala Cupei Mondiale feminine de la Baku, competiţie dotată cu premii de 676.250 de dolari, transmite BTA, citată de Agerpres.ro.

Astfel, şahista bulgară, în vârstă de 20 de ani, şi-a asigurat şi un loc la Turneul Candidatelor din 2024, a cărui câştigătoare va lupta anul viitor pentru titlul de campioană mondială la şah.

În semifinale, Salimova a eliminat-o pe ucraineanca Anna Muziciuk, cap de serie numărul 9 la acest turneu, cu 3,5 puncte – 2,5 puncte. În departajarea la şah rapid, joi, Salimova s-a impus cu 2,5-1,5, după ce cele două jucătoare remizaseră în partidele în stil clasic în precedentele două zile.

În finală, Salimova o va întâlni pe rusoaica Aleksandra Goriacikina, cap de serie numărul 2.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

sursa: Agerpres.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Am văzut tie-breakul dintre Salimova și Muziciuk în direct. Salimova a jucat magistral și putea câștiga și ultima partidă, dar a acceptat remiza pentru că oricum se califica. Salimova joacă frumos, dinamic, sacrifică piese. După părerea mea, are șanse la titlu. Succes!