G4Media.ro

Harta grevelor din Europa / Inflația și salariile mici scot oamenii în…

Sursa Foto: Twitter/ Nursing Standard

Harta grevelor din Europa / Inflația și salariile mici scot oamenii în stradă și afectează turismul în vârf de sezon

Muncitorii din întreaga Europă ies în stradă pentru a protesta împotriva salariilor mici și a condițiilor de muncă precare. Europa este un adevărat furnicar de greve în acest moment, mulți angajați fiind nemulțumiți că inflația foarte mare nu a fost însoțită de salarii mai mari, scrie Euronews. Sunt planificate greve în toată Europa, ceea ce demonstrează că întotdeauna merită să verificați înainte de a călători. Am adunat mai jos toate informațiile despre greve.

Europa: Controlorii de trafic aerian vor vota în legătură cu un potențial acord

Union Syndicale Bruxelles (USB), un sindicat care reprezintă funcționarii publici din UE, a ajuns la un acord de principiu cu Eurocontrol pentru a evita grevele de câteva săptămâni din această vară.

Oferta a fost supusă la vot de către membrii sindicatului, iar USB speră la un „rezultat pozitiv al votului”, după care „avertismentul prealabil” pentru acțiuni sindicale va fi retras.

Personalul de la Eurocontrol, care gestionează cerul Europei, a amenințat cu acțiuni sindicale care ar putea începe cu un preaviz de doar cinci zile în orice moment în următoarele șase luni.

Personalul implicat lucrează la centrul de gestionare a rețelei Eurocontrol. Această locație joacă un rol vital în asigurarea eficienței controlului traficului aerian pe întregul continent. Acesta validează planurile de zbor ale aeronavelor și verifică zeci de mii de mesaje pe zi.

USB afirmă că a amenințat cu greve din cauza unei dispute legate de un deficit de personal de 25 %, de comportamentul conducerii și de un sistem de liste de personal impus.

Franța: Călătorii sunt avertizați în legătură cu protestele în curs din Franța

Sindicatele din Franța se află într-o luptă continuă împotriva creșterii vârstei legale de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Protestele au izbucnit în întreaga țară după ce președintele Emmanuel Macron a decis să impună această schimbare fără un vot parlamentar. Grevele sunt în desfășurare din ianuarie și au afectat puternic călătoriile.

Deși ritmul acțiunilor sindicale a încetinit, grevele controlorilor de trafic aerian au încă un impact, compania aeriană bugetară Ryanair fiind nevoită să anuleze 900 de zboruri în luna iunie.

Întârzierile și zborurile limitate deasupra țării cauzează, de asemenea, o mai mare congestie a spațiului aerian în întreaga Europă, ceea ce duce la perturbări suplimentare.

Grevele din transportul din Paris sunt amenințate de Cupa Mondială de Rugby

Lucrătorii de la metroul din Paris au amenințat cu greva pe durata Cupei Mondiale de Rugby, care se desfășoară între 8 septembrie și 28 octombrie pe Stade de France, Saint-Denis.

În timp ce conductorii de trenuri vor primi o primă ca recunoaștere a serviciilor suplimentare pe care trebuie să le efectueze în timpul evenimentului, personalului din stații nu li s-a oferit un salariu suplimentar.

Membrii sindicatului FO-RATP, care îi reprezintă pe angajații din transportul public din Paris, au amenințat că vor ieși în stradă din cauza acestei probleme. Negocierile sunt în curs de desfășurare.

Anglia: Greve de vară la căile ferate și la aeroporturi

Personalul de securitate a anulat greva de la Aeroportul Heathrow din Londra după ce a votat pentru acceptarea unei oferte salariale.

Peste 2.000 de angajați urmau să intre în grevă timp de 31 de zile în această vară. Acțiunea sindicală ar fi trebuit să coincidă cu începutul vacanțelor școlare și cu vacanța bancară din august în Marea Britanie.

Pasagerii erau îngrijorați că ar putea duce la o repetare a haosului văzut anul trecut pe aeroporturi.

Dar acum că grevele au fost anulate, Heathrow a declarat că așteaptă cu nerăbdare să ofere o „vară excelentă” călătorilor.

Au fost anunțate noi greve la aeroportul Gatwick

Angajații de la aeroportul Gatwick au anunțat o nouă rundă de greve în luna august.

Personalul Red Handling va ieși în stradă în perioada 18-21 și 25-28 august. Aceștia sunt responsabili de asistența la sol pentru Norse Atlantic, Norwegian, Delta, TAP Air Portugal și Saudi.

Potrivit sindicatului Unite, 216 zboruri ar putea fi perturbate sau întârziate, afectând aproximativ 45.000 de pasageri.

Lucrătorii de asistență pentru pasageri de la Wilson James urmau, de asemenea, să intre în grevă luna aceasta, dar greva a fost suspendată în timp ce membrii sindicatului votează o ofertă salarială „mult îmbunătățită”, potrivit Unite. Inițial, aceasta urma să aibă loc în zilele de 18-20 și 22-24 august.

Grevele de la aeroportul din Birmingham au fost anulate

O „grevă totală pe termen nelimitat” a celor care se ocupă de realimentarea avioanelor pe aeroportul din Birmingham a fost suspendată după ce angajații Menzies Aviation au acceptat o înțelegere salarială.

Greva urma să înceapă la 15 august. Luna trecută, paznicii și tehnicienii de securitate au anulat, de asemenea, grevele după ce s-a ajuns la o înțelegere.

Grevele feroviare din Marea Britanie

Cel mai mare sindicat feroviar din Marea Britanie, RMT, a anunțat noi greve în trenuri pentru sâmbătă 26 august și sâmbătă 2 septembrie.

Aceste acțiuni fac parte din acțiunile sindicale în curs de desfășurare ale mai multor sindicate feroviare, care au fost declanșate din cauza salariilor, a condițiilor de muncă și a securității locurilor de muncă.

Italia: Greve în transportul public și în aeroporturi în luna iulie
Grevele din transporturi nu sunt neobișnuite în Italia în timpul verii. Reglementările sectoriale prevăd o derogare de vară, ceea ce înseamnă că nu vor exista greve în transportul aerian între 27 iulie și 5 septembrie.

Deocamdată, nu sunt planificate alte greve în transporturi în Italia, dar merită întotdeauna să verificați înainte de a călători.

Belgia: Piloții de la Ryanair avertizează asupra unor noi greve

Piloții Ryanair din Belgia vor intra din nou în grevă pe 14 și 15 august. 44 din cele 170 de zboruri ale companiei aeriene au fost anulate în fiecare zi.

Grevele de la aeroportul din Charleroi de la sfârșitul lunii iulie au dus la anularea a aproape 100 de zboruri, când două sindicate – CNE și ACV Puls – și sindicatul piloților Beca au ieșit în stradă.

Precizăm că preavizul de grevă este valabil până în octombrie 2024, membrii sindicatului CNE avertizând că este posibil ca acțiunile sindicale să continue dacă nu vor fi aduse îmbunătățiri în ceea ce privește condițiile de muncă și salariile.

Spania: Paznicii de securitate de la aeroportul din Barcelona renunță la grevă

Personalul de securitate aeroportuară de la Aeroportul Barcelona-El Prat a anulat greva pe termen nelimitat care urma să înceapă la 10 august. Greva a fost evitată după ce s-a ajuns la un acord privind salariile, egalitatea de gen și condițiile de muncă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează