G4Media.ro

Presa italiană: Un deținut român este în comă la spital cu traumatisme…

sursa foto: Pexels

Presa italiană: Un deținut român este în comă la spital cu traumatisme și fractură / Soția nu a primit nicio explicație

Un român care executa o condamnare pentru furt, într-o închisoare din Italia, a suferit multiple traumatisme și o fractură la cap. În acest moment se află în comă, la spital, iar soția lui nu a primit nicio explicație de la medici sau de la autorități, pentru starea în care se află bărbatul, scrie Corriere della Sera.

Corneliu Maxim, un român în vârstă de 51 de ani, a intrat pe 24 iunie în închisoarea din Sanremo, pentru a executa o pedeapsă definitivă pentru infracțiunea de furt. La începutul lunii august, soția sa Daniela a fost anunțată de către responsabilii închisorii că soțul ei, din cauza unei stări de rău neprecizate, a fost transportat mai întâi la camera de gardă a spitalului din Sanremo și de acolo a fost transferat de urgență la Pietra Ligure, pentru a fi supus unei delicate intervenții chirurgicale. Bărbatul a suferit mai multe traumatisme și o fractură la cap. Medicii l-au operat de urgență cu o intervenție complicată de ”repoziționare a carcasei craniene”.

În ultimele zile, prin intermediul unui avocat, soția sa a depus o plângere la Procuratura din Imperia pentru a cere să fie făcută lumină în acest caz: ”Ce s-a întâmplat în închisoare? Vreau să știu de ce soțul meu este pe moarte!”

Plângerea a fost prezentată și la biroul Garantului regional al deținuților, Doriano Saracino, care a declarat: ”Am citit plângerea și ne documentăm, bineînțeles că așteptăm rezultatul cercetărilor procurorului înainte de a trage o concluzie”.

Soția lui Corneliu și-a fotografiat soțul întins pe patul de spital și a informat că l-a găsit la terapie intensivă ”în stare jalnică”. Întrucât era inconștient, femeii i s-a cerut să semneze formularul de acord privind donarea de țesut muscular scheletic, care vizează tocmai operația la nivel cranian. Daniela a încercat să-i întrebe pe medici ce s-a întâmplat cu soțul ei, dar nimeni nu a vrut sau nu a putut să-i dea explicații. Astfel, femeia s-a adresat unui avocat pentru a continua investigația pe căi legale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează