G4Media.ro

Bilet unic pentru vizitarea muzeelor și cetăților din județul Constanța

sursa foto: heritageconstanta.com

Bilet unic pentru vizitarea muzeelor și cetăților din județul Constanța

Muzeele și cetățile din județul Constanța vor putea fi vizitate cu un bilet unic, transmite Info Sud-Est.

Proiectul, adoptat miercuri de consilierii județeni, presupune introducerea biletului unic de vizitare pentru instituțiile cuturale, cu scopul de a încuraja colaborarea și parteneriatele instituționale între instituții cu profil similar sau complementar, muzee, instituții de cultură, instituții de învățământ, în vederea consolidării unei infrastructuri de implementare a unor proiecte culturale complexe, precum și dezvoltarea relațiilor de cooperare între instituțiile de cultură județene, potrivit unui comunicat remis de Consiliul Județean Constanța.

„Biletul unic de vizitare” va fi disponibil, potrivit proiectului de hotărâre, în următoarele locații:

Muzeul de Artă Constanța, incluzând Secția Muzeul „Dinu și Sevasta Vintilă, Secția Muzeul de  Sculptură „Ion Jalea”

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, incluzând Secția Expoziții și muzee în teritoriu în care funcționează următoarele filiale/puncte muzeale: Expoziția „Edificiul Roman cu Mozaic”, cu sediul în Piața Ovidiu, Complexul Muzeal ”Tropaeum Traiani”, cu sediul în Adamclisi, Muzeul „Axiopolis” din Cernavodă, Muzeul „Carsium” din Hârșova, Complexul Muzeal „Histria”, Complexul Muzeal „Capidava”.

De asemenea, „Biletul unic de vizitare” va fi disponibil și în cadrul instituțiilor culturale județene subordonate Consiliului Județean Constanța: Teatrul de Stat Constanța, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” Constanța, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Muzeul de Artă Constanța, Biblioteca Județeană „I.N. Roman”, Centrul Cultural Județean „Theodor T. Burada” precum și Muzeul de Artă Populară Constanța.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează