G4Media.ro

Cod roșu de inundații în Timiș, în bazinul hidrografic Bârzava/ Ploi puternice…

Sursa foto: INHGA

Cod roșu de inundații în Timiș, în bazinul hidrografic Bârzava/ Ploi puternice și în Mureș, cod galben de vânt în Caraș-Severin și Hunedoara

Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod roşu de inundaţii care vizează bazinul hidrografic Bârzava, pe sectorul îndiduit, judeţul Timiş, transmite News.ro.

Potrivit INGHA, miercuri, de la ora 08.00 până la 14.00, este cod roşu de inundaţii în bazinul hidrografic Bârzava, sector aferent S.H. Gătaia (sector îndiguit), judeţul Timiş.

Avertizarea a fost emisă, ”ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, se vor produce creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL / FAZA a III-a de apărare pe râurile din bazinele hidrografice”.

”Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu «Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră»”, au transmis hidrologii.

De asemenea, meteorologii au emis, miercuri dimineaţă, avertizări cod galben care anunţă precipitaţii în zona de munte a judeţului Mureş, unde deja s-au cumulat 25 de litri de apă pe metru pătrat în ultimele 12 ore. De asemenea, este cod galben de vânt puternic la altitudini mari, în Caraş-Severin şi Hunedoara.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...