G4Media.ro

3.200 de trotinete electrice, pe străzile Clujului / Administrația locală: ”Trebuie să…

sursa foto: Pexels

3.200 de trotinete electrice, pe străzile Clujului / Administrația locală: ”Trebuie să știe toți cei care folosesc aceste trotinete că trebuie să respecte niște reguli”

În acest an, pe raza municipiului Cluj-Napoca au fost autorizate două societăți comerciale de închirieri de trotinete electrice, informează Agenția de presă Rador, care citează Radio Cluj.

Se vor afla pe domeniul public în jur de 3.200 de astfel de vehicule.

Invitat marți, 25 aprilie, la Radio Cluj, viceprimarul Dan Tarcea a dat asigurări că autoritățile sunt pregătite să reacționeze dacă cei care folosesc trotinetele nu respectă reglementările în vigoare. „Trebuie să știe toți cei care folosesc aceste trotinete că trebuie să respecte niște reguli, în primul rând niște reguli de bun simț și în al doilea rând regulile care sunt stabilite de către statul român. Noi suntem autoritatea și s-ar putea să fim și singura care avem un regulament de folosire a trotinetelor, adică unde trebuie să fie lăsate trotinetele, care sunt condițiile în care trebuie să fie lăsate și pe de altă parte, să știți că suntem autoritatea care și ridică trotinetele. Dar vreau să spun că am avut, pe lângă ridicarea acestor trotinete, am avut întâlniri cu aceste companii pentru a găsi împreună soluții astfel încât cei care lasă trotinetele în altă parte să fie taxați suplimentar și până la urmă să-i responsabilizeze și pe cei care folosesc trotinetele”, susține Dan Tarcea.

Viceprimarul a precizat ca anul acesta au fost ridicate, la Cluj, 500 de trotinete de pe domeniul public.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...