G4Media.ro

„Vreau să dau tot ce pot pentru această echipă”. Prieteni din copilărie,…

Sursa foto: Turnul Sfatului

„Vreau să dau tot ce pot pentru această echipă”. Prieteni din copilărie, doi tineri din Ucraina care au fugit de război joacă fotbal la FC Inter Sibiu

Au plecat din calea războiului și au ajuns într-un loc în care au avut posibilitatea să-și urmeze pasiunea pe care ambii o împărtășesc, fotbalul. Prieteni din copilărie, Alchynskyi Maksym și Maistrenko Yevhenii și-au părăsit țara natală și au venit la Sibiu, oraș care le-a devenit a doua casă. Familia unuia a devenit și a celuilalt, iar în prezent cei doi băieți fac parte din echipa FC Inter Sibiu, echipă în care au găsit sprijin, dar și posibilitatea de a-și duce mai departe planurile pe care le începuseră în Ucraina, scrie Turnul Sfatului.

Alchynskyi Maksym are 17 ani și Maistrenko Yevhenii are 18. Au început fotbalul la echipe diferite, în regiunea Kievului. Alchynskyi la DVUFK Dnipropetrovsk, iar Maistrenko, la FC Dinaz Vyshorod. Războiul din Ucraina i-a adus într-o altă țară în care au fost nevoiți să se adapteze și să se integreze.

Venirea la Sibiu nu a fost una ușoară pentru cei doi tineri. Cel mai greu în adaptarea lor a fost necunoașterea limbii române, însă cu ajutorul oamenilor pe care i-au întâlnit, cei doi au început cu pași mici să se familiarizeze cu limba, dar și cu locul.

„A fost foarte greu să ne adaptăm deoarece nu cunoșteam limba română și nu înțelegeam ce ne spun oamenii”, spune Alchynskyi.

„Imediat ce am ajuns în România, și anume la Sibiu, am întâmpinat dificultăți deoarece nu cunoșteam limba română. Cel mai dificil a fost că nu cunoșteam persoane, însă asta nu a durat mult, deoarece am găsit oameni care ne-au ajutat să mergem să ne antrenăm pentru a ajunge la forma sportivă pe care o aveam înainte de a veni în România”, îl completează Maistrenko.

Alchynskyi și-a părăsit țara singur, părinții lui rămânând în continuare în Ucraina. „Cel mai dificil lucru a fost faptul că părinții mei sunt în Ucraina, iar acolo este un război, zboară rachete în orașe. Acest lucru mă face să fiu foarte îngrijorat pentru părinții mei, deoarece eu sunt în siguranță, dar părinții mei nu.”

Familia lui Maistrenko a devenit însă și familia lui. Acesta a venit la Sibiu împreună cu sora și mama sa. „Acum locuiesc în Sibiu cu prietenul meu, cu mama acestuia și sora lui mai mică, Angelina”, mai spune Alchynskyi.

Citește povestea integrală a celor doi tineri ucraineni în Turnul Sfatului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...