G4Media.ro

Medvedev amenință că Rusia va denunța acordul privind transportul cerealelor prin Marea…

Sursa foto: Kremlin.ru via Wikimedia Commons

Medvedev amenință că Rusia va denunța acordul privind transportul cerealelor prin Marea Neagră / Declarația vine ca un răspuns la o propunere a țărilor G7 de a interzice exporturile către Rusia

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că, dacă G7 va interzice exporturile către Rusia, Moscova va răspunde prin rezilierea acordului privind cerealele din Marea Neagră, informează Sky News.

Informația reprezintă o veste proastă pentru țările, multe dintre ele sărace, care se bazează pe exporturile de cereale ucrainene.

„Această idee a idioților de la G7 despre o interdicție totală a exporturilor către țara noastră în mod implicit este frumoasă, în sensul că implică o interdicție reciprocă a importurilor din țara noastră, inclusiv a categoriilor de bunuri care sunt cele mai sensibile pentru G7”, a scris Medvedev într-o postare pe canalul său Telegram.

„Într-un astfel de caz, acordul privind cerealele – și multe alte lucruri de care au nevoie – se va sfârși pentru ei”, a adăugat el.

Țările G7 iau în considerare o interdicție aproape totală a exporturilor către Rusia, a relatat săptămâna trecută agenția japoneză de știri Kyodo, citând surse guvernamentale japoneze.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Lasa ca daca închid rusii Marea negra, trec exporturile Ucrainei prin Romania. Mai scump, dar decât nimic….

    • Cerealele lor vor tranzita prin Europa…ceea ce e si normal. Trebuie insa sa treaca doar prin Romania, Polonia etc si sa ajunga acolo unde trebuie.

    • @DaciaLogan1: Unul din importatorii mari de cereale din UA este China, deci ruta prin Polonia este cam ocolitoare.

  2. Asta le mai trebuie sa se rascoale si tarile din lumea a treia impotriva lor ca s-a terminat cu dominatia lor de pacalici.

  3. O flota a NATO ar trebui sa asigure securitatea la Marea Neagra si portul Odesa.
    Rusii se comporta de parca Marea Neagra e lacul lor.

    • Singura flota NATO care are voie sa stea mai mult de 21 de zile in marea Neagra este una din cele ale Turciei, României, Bulgariei. Ultimele doua nu prea au flota militara.
      Si ghici ce: Turcia + Rusia = Love.