G4Media.ro

Ce poți să faci în minivacanța de Paște, în județul Alba. Idei…

Sursa foto: captură video

Ce poți să faci în minivacanța de Paște, în județul Alba. Idei pentru destinații de poveste, unde să ieși cu familia și prietenii

În judeţul Alba sunt locuri de o frumuseţe rară, cu peisaje montane spectaculoase, peşteri care încă şi acum mai ascund secrete, drumuri de munte și aer curat, zone care păstrează urmele istoriei, numai bune de vizitat în minivacanță. De la Cetatea Alba Carolina până în Munţii Apuseni sau Munţii Sebeşului, vizitatorii pot alege dintr-o mulțime de idei, scriu jurnaliștii de la alba24.ro.

Alba Iulia: Cetatea Alba Carolina și împrejurimile

Indiferent din ce localitate a județului sunteți, merită să vizitați sau să revizitați Cetatea Alba Carolina. Este cea mai mare cetate de tip bastionar Vauban din România şi include o serie de monumente pe care merită să le vedeți. Copiii se pot juca într-un spațiu imens, în care mașinile lipsesc, sau se pot da cu bicicleta.

În interiorul acesteia se află, pe lângă cele două catedrale – ortodoxă, a Încoronării, unde au fost încoronaţi regii Ferdinand şi Maria (în 1922) şi romano-catolică, edificiu datând din secolul XI, monument istoric considerat cel mai valoros monument de arhitectură de tip romanic din Transilvania, ce adăposteşte rămăşiţele pământeşti ale vechilor conducători ai Transilvaniei – şi Muzeul Naţional al Unirii, Sala Unirii, Obeliscul, Celula lui Horea (Poarta a III-a).

alba carolina cetate alba iulia
Sursa foto: albaiuliaqr.ro

La Alba Iulia, mai puteţi vedea Parcul Dendrologic din zona Dealul Mamut şi puteţi închiria trotinete, pentru a vizita mai multe locaţii într-un timp mai scurt, dar puteți face şi o excursie pe mini-Transalpina de Mamut.

Unde putem ieși cu familia și prietenii, în județul Alba

O destinație frumoasă în această perioadă este Lacul Iezer. Accesul se face pe DN74 din Alba Iulia până la Șard, apoi pe DJ107H până la Ighiu și mai apoi, pe DJ106H, până în localitatea Ighiel. Aici se termină și drumul asfaltat, urmând apoi un drum forestier, îngust și anevoios, paralel cu pârâul Ighielului, până la lac. Dar vestea bună este că se poate merge pe jos, într-o drumeție foarte frumoasă până acolo.

Sursa foto: captură video

Râpa Roşie, Gheţarul de la Scărişoara, şoseaua Transalpina (DN 67C),Transalpina de Apuseni, Cetatea Câlnic, Cascada de la Vidra, Cheile Râmeţului, Vânătarele Ponorului şi Dealul cu melci sau Castelul Bethlen-Haller de la Cetatea de Baltă sunt alte locuri în care putem fugi la sfârșit de săptămână.

Munţii Apuseni, destinație în această minivacanță pentru orice pasionat de călătorii

Ţara Moţilor „ascunde” bogăţii nebănuite, de la tradiţii păstrate până astăzi, la păduri şi peisaje de o frumuseţe rară până la peşteri cu „secrete” care încă sunt în curs de descoperire.

Poate fi o idee bună ca în această minivacanță de Paște să porniți spre Munții Apuseni, pentru o zi plină de drumeții și aer curat.

Pe drumul dinspre Alba Iulia spre Munţii Apuseni, puteţi face o primă oprire pentru a vedea calcarele de la Ampoiţa, trei stânci albe până la care puteţi urca pe jos, traseul nefiind unul dificil.

Puteți vizita şi Poiana Narciselor de la Negrileasa, arie naturală protejată de interes naţional, care conservă o specie ocrotită numită de localnici ruşculiţă sau luşcă.

Citește mai multe pe alba24.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează