G4Media.ro

Sălile de păcănele și cazinourile – scoase în afara localităților. Proiect de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Sălile de păcănele și cazinourile – scoase în afara localităților. Proiect de lege al deputatului PSD Alfred Simonis

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a anunţat miercuri că a depus în Parlament un proiect de lege care prevede modificarea OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc prin închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflaţi în interiorul localităţilor, potrivit News.ro.

„Ştiu că o astfel de iniţiativă va naşte mari controverse, dar cred că este necesară în perspectiva luptei cu dependenţa faţă de jocurile de noroc”, a argumentat deputatul.

„Stop jocurilor de noroc! Am depus astăzi în Parlament o iniţiativă pentru modificarea OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, iar aceasta prevede închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflaţi în interiorul localităţilor. Ştiu că o astfel de iniţiativă va naşte mari controverse, dar cred că este necesară în perspectiva luptei cu dependenţa faţă de jocurile de noroc”, a scris Alfred Simonis, miercuri pe Facebook.

Deputatul PSD a mai spus că „fenomenul a luat o amploare îngrijorătoare, mai ales în rândul tinerilor, aceştia dezvoltând o adicţie extrem de periculoasă”.

„Sute de mii de oameni suferă de pe urma acestui flagel, mai ales că spaţiile în care se poate juca se află la tot pasul. Experienţa altor state europene ne arată că localizarea sălilor de joc în afara localităţilor scade numărul jucătorilor, iar prin modificările aduse acestei legi luăm şi o măsură de prevenire a dependenţei faţă de jocurile de noroc”, a completat Simonis.

În Parlament există mai multe proiecte care prevăd diferite interdicții pentru industria jocurilor de noroc, dar nici unul nu a ajuns la votul final.

G4Media a scris încă din ianuarie că Bucureștiul s-a umplut în ultimul an de panouri publicitare uriașe în care tinere fotografiate în posturi vulgare promovează jocurile de noroc. Marile bulevarde și intersecții ale capitalei sunt înțesate de săli de păcănele. În majoritatea cazurilor, sălile de jocuri de noroc sau de pariuri sportive au pe lângă ele tot atâtea case de amanet. Reporterul G4Media a numărat doar pe Calea Moşilor din Sectorul 2 peste 60 de săli de jocuri de noroc, de pariuri și magazine amanet.

Pe multe dintre afişe, vedete mondene, sumar îmbrăcate, încearcă să convingă cu mesaje îndoielnice trecătorii să treacă pragul sălilor de jocuri. Acelaşi lucru îl fac şi firmele luminoase care îţi sar în ochi de la o poştă din cauza culorilor ţipătoare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Oare la ce sumă vor face settlement Psd-ul cu cei cu jocuri de noroc ?

  2. Nu te du după fentă, după ce Psd-ul va fi „îmbunat” de către patroni, va dispărea p.r.op.unerea.

  3. Mai pompeaza si psd ceva din ograda altora (USR), ca poate-poate mai iese ceva la vot. La plagiate nu-i intrece nimeni.

  4. Actiune de imagine si invitatie la mita.