G4Media.ro

Rusia nu va tolera „presiuni” din partea SUA în legătură cu reținerea…

Sursa foto: Facebook / Russian Foreign Ministry – МИД России

Rusia nu va tolera „presiuni” din partea SUA în legătură cu reținerea reporterului Wall Street Journal – Ministerul rus de Externe

Rusia nu va tolera încercările SUA de a exercita „presiuni” asupra sa în legătură cu reținerea reporterului Evan Gershkovich de la Wall Street Journal, a declarat miercuri ministrul adjunct de externe Serghei Ryabkov, potrivit agenției ruse de presă de stat TASS, citată de CNN.

Ryabkov a declarat jurnaliștilor că Rusia ia în considerare posibilitatea de a permite accesul consular al diplomaților americani la Gershkovich, adăugând că ministrul rus de externe Serghei Lavrov se află în contact de lucru cu ambasada SUA.

„În această chestiune acționăm în deplină conformitate cu legile noastre, ținând cont, bineînțeles, de prevederile convenției consulare și ne ghidăm după precedentele disponibile în acest domeniu”, a declarat Ryabkov. „Prin urmare, respingem orice încercare de a face presiuni asupra noastră”.

Gershkovich riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare pentru acuzații de spionaj. Departamentul de Stat al SUA l-a desemnat ca fiind deținut pe nedrept.

Săptămâna viitoare, un tribunal din Moscova va judeca un apel depus de avocații lui Gershkovich împotriva deciziei ca acesta să fie reținut în faimosul centru de detenție preventivă Lefortovo până la 29 mai, potrivit agenției de presă de stat RIA Novosti.

Ryabkov a mai spus că documentele extrem de secrete ale Pentagonului care au fost scurse online în ultimele săptămâni ar putea fi false și plantate în mod deliberat cu scopul de a induce Rusia în eroare, potrivit TASS.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Americanii vor infasca si eu un spion rus deghizat in bucătăreasa la ambasada rusa din Washington si-l vor da la schimb.