G4Media.ro

Italia: Gărzile de Coastă, mobilizare pentru salvarea a 1.200 de migranţi înghesuiţi…

sursa foto: Captură video

Italia: Gărzile de Coastă, mobilizare pentru salvarea a 1.200 de migranţi înghesuiţi la bordul a două ambarcaţiuni de pescuit în Marea Mediterană, după ce în acest weekend au fost salvate alte circa 2.000 de persoane

Gărzile de Coastă italiene încearcă luni să salveze 1.200 de migranţi înghesuiţi la bordul a două ambarcaţiuni de pescuit în Marea Mediterană, după ce au salvat începând de vineri alte circa 2.000 de persoane în cursul mai multor operaţiuni, relatează Agerpres.

Operaţiunile pentru salvarea a 800 de migranţi de la bordul unui vas de pescuit supraîncărcat sunt în curs de desfăşurare, au indicat Gărzile de Coastă, care au calificat aceste operaţiuni drept „complexe”, din cauza suprapopulării ambarcaţiunii care transportă migranţii.

Ambarcaţiunea a fost localizată în apele italiene, la peste 190 km sud-est de Siracusa, în Sicilia.

Trei nave de patrulare ale Gărzilor de Coastă şi o navă comercială, sub coordonarea Nave Peluso, o navă tot a Gărzilor de Coastă, sunt angajate în operaţiunile de salvare.

Un al doilea vas de pescuit care transportă 400 de migranţi a fost interceptat în apele italiene de nava Diciotti a Gărzilor de Coastă, la sud-est de Capul Passero, punctul cel mai sudic al Siciliei.

Două nave comerciale participă la salvare în cursul acestei operaţiuni, potrivit Gărzilor de Coastă.

Alarm Phone, o linie telefonică pentru persoanele în situaţie de pericol pe mare, a indicat luni pe Twitter că migranţii de la bord sunt „în stare de panică”.

Potrivit unei femei de la bord, ambarcaţiunea plecată din Libia nu mai are căpitan, iar mai mulţi pasageri, între care un copil, o femeie însărcinată şi o persoană invalidă, au nevoie de îngrijiri medicale, a comunicat duminică Alarm Phone.

Trei persoane panicate au sărit peste bord, iar una şi-a pierdut cunoştinţa.

De vineri, circa 2.000 de persoane au fost deja salvate în cursul mai multor operaţiuni, au indicat Gărzile de Coastă italiene.

Mii de migranţi au ajuns pe coastele italiene, în special pe malurile insulei Lampedusa, în ultimele zile, după ce au făcut o periculoasă traversare la bordul unor ambarcaţiuni precare, plecate de pe coastele nord-africane.

Organizaţia neguvernamentală germană ResQship a anunţat duminică decesul a cel puţin doi migranţi, în timp ce alţi 20 au fost declaraţi dispăruţi după naufragiul ambarcaţiunii lor între Tunisia şi Italia.

ResQship a indicat că a putut să salveze 22 de persoane şi să le transporte spre Lampedusa, cu cooperarea Gărzilor de Coastă italiene.

Potrivit Ministerului italian de Interne, peste 14.000 de migranţi au debarcat în Italia de la începutul anului, faţă de puţin peste 5.300 în aceeaşi perioadă a anului trecut şi 4.300 în 2021.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Poate ar trebui constituita o flota europeana care sa opreasca aceste barci in apele internationale si sa le trimita inapoi. Si femeia insarcinata care da telefoane poate trebuia sa nu plece.

  2. Salvatii si sa mearga in Austria lui Nehamer .