G4Media.ro

Roșii oltenești la 65 de lei kilogramul în piața din Alba Iulia:…

Sursa foto: Alba 24

Roșii oltenești la 65 de lei kilogramul în piața din Alba Iulia: ”Nu avem cui să vindem, vine lumea se miră și pleacă”

Roșiile oltenești au ajuns să coste în Alba Iulia, 65 de lei kilogramul. Pe lângă ele, pentru o salată ai nevoie de castraveți, iar un kilogram de castraveți autohtoni se vinde cu 35 de lei, scrie Alba24.

Se găsesc și roșii la prețuri mai mici între 17 și 20 de lei kilogramul, dar acestea sunt de import, din Spania sau Ungaria.

”Paștele vine foarte devreme, oamenii au făcut încălzire și ele sunt scumpe. La castraveți prețurile sunt de 30 lei, roșiile, 60 – 65 lei, față de alea de import care sezonul lor este iarna la noi acum încep”, explică o vânzătoare.

Spune că sunt foarte puțini doritori.

”Nici nu avem cui să vindem. Nici astea de import nu se vând așa bine. Astea sunt 17 lei, 20, 25 de lei, dar nu se face nici o alegere. Vine lumea se uită și pleacă mai departe. Se miră, dar asta este, nu aș vrea eu să le pun atât la preț, dar sunt scumpe la cumpărare, sunt foarte scumpe, așa pleacă foarte scumpe. Este a doua mână, a treia mână, deci nu pleacă de la producător”, subliniază vânzătoarea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Sa le faceți bulion la 100 de lei litrul.

  2. Vinovați sunt trotinetistii USR-isti care mănâncă gândaci in loc de roșii! Si UE că nu le dă subvenții de 60 lei la kg de roșii produs!
    Și dacă roșia e 65lei/kg, producătorii de cirese cu cât să le dea? Un 65 lei/cireașa este o valoare decentă!

    • Marionette .. te doare singurul neuron ?

    • @NoapteaCaHotii face misto…e ironic/ironica!

    • @Noaptea… – inteleg ca la ironia lui Marionette ai raspuns cu o alta ironie.
      Iar producatorii care vin cu astfel de preturi ar trebui sa inteleaga ca oferta lor se adreseaza unei clientele mult prea selecte care rar apare prin pietele frecventate de p0ulime.

  3. Mare dilema am zilele astea: sa iau un kil de rosii cu 60 lei/kg sau un kil de miel tot cu 60lei/kg.
    Mai bine iau 3 de ceafa de p0rc sau doua de peste si bag pl.ua in rosiile lor, astept sa-mi iasa alea din gradina crescute de mine.
    Si cica sa sustii producatorii romani.

    • Acesti fermieri „puternici”..care de zeci de ani doar plang voteaza PSD si o ard la birt 90% din timp …. 0 efort in a isi unifica puterile…lepre

    • Cip, ai in mine un admirator si un sustinator. Asa sa stii! 🙂

    • Bun comentariu, corectă atitudine.

    • Aveti perfecta dreptate ( mai putin chestia care se baga pt ca nu posed ) .De ce as da atatia bani pe ceva care nici nu ma satura si nici nu este vital ?

    • Newasreader, tu probabil iei mielu’ , eu cumpar pulpa 🤣. Si e 60 kilu’

  4. Rosiile romanesti din marile magazine sunt mai scumpe decat alea din strainatate. Si nu asta e marea problema….ci faptul ca gustul lor, nu e cu nimic mai presus decat cele din Spania, Olanda etc.

    • Si se mai si mira ca … in targ.
      Daca ei ar vrea sa cumpere rosii cu cat le-ar placea sa le cumpere?

    • Da, si uite ratatii usl-isti nu rateaza sa-i manance de k oo r pe usr-isti desi subiectul e despre pretul rosiilor.
      Bă, pr osti sunteti.

    • Apropo băi sclavilor. Toate nenorocirile din tara asta, TOATE, ABSOLUT TOATE, se intampla din vina stapanilor vostri cărora voi nu ratati nici-o ocazie sa le faceti zilnic igiena an(u)ala.
      Ratatilor

  5. Asta da viziune antreprenoriala, sa scoti pe piata un produs la un pret care il descalifica. Ce-i drept, in economia de piata, poti sa vinzi produse la orice pret, clientii sunt greu de gasit. Cred ca ar trebui cautati in alta tara, eu nu cumpar rosii la pretul asta.

    • Daca ei ar fi sa cumpere rosiile alea ce pret li s-ar parea acceptabil?

    • Oamenii astia sunt rupti de realitate. Probabil si-au inchipuit ca dau lovitura. Mergem la Alba Iulia si vindem cu pret de Londra. Ca aia din Alba Iulia or fi niste gugustiuci.