G4Media.ro

Șefii celor mai importante 30 de organizații media din lume cer Rusiei…

Sursa foto: evangershkovich.com

Șefii celor mai importante 30 de organizații media din lume cer Rusiei să îl elibereze pe jurnalistul de la Wall Street Journal, arestat pentru suspiciuni de spionaj

Șefii a peste 30 de organizații de presă din întreaga lume au semnat o scrisoare adresată ambasadorului rus în Statele Unite, Anatoli Antonov, prin care cer eliberarea jurnalistului Evan Gershkovici de la Wall Street Journal, arestat în Rusia, relatează BBC.

„Gershkovici este un jurnalist, nu un spion, și trebuie eliberat imediat și necondiționat”, se arată în scrisoare, întocmită de Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ) și făcută publică vineri.

„Arestarea nefondată și nedreaptă a lui Gershkovici reprezintă o escaladare semnificativă a acțiunilor guvernului dumneavoastră împotriva presei. Rusia transmite semnalul că jurnalismul în interiorul granițelor dumneavoastră este criminalizat și că corespondenții străini care încearcă să relateze din Rusia nu se bucură de beneficiile statului de drept”, se arată în scrisoare.

Scrisoarea a fost semnată de șefii New York Times, Washington Post, BBC News, Euronews, Bloomberg, Sky News, Economist și alte instituții media.

Un purtător de cuvânt al CPJ a declarat pentru CNN că comitetul nu a primit încă un răspuns din partea ambasadei Rusiei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...