G4Media.ro

Toți câinii cu stăpân din Sectorul 6, sterilizați pe banii Primăriei /…

Sursa foto: Facebook / ASPA București

Toți câinii cu stăpân din Sectorul 6, sterilizați pe banii Primăriei / Acțiunea se va petrece în următorii doi ani / Ciprian Ciucu: ”Vrem să schimbăm legea și să interzicem hrănirea animalelor pe domeniul public” / Îi cere demisia city managerului Diana Pungă

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că vrea să sterilizeze, în doi ani, toți câinii cu stăpân, anunță Agenția de presă Rador. În doi ani, edilul susține că vrea să sterilizeze cu bani de la bugetul Sectorului 6 toți câinii cu stăpân din acest sector, pentru ca astfel de drame, precum cea de sâmbătă, când o persoană a fost ucisă de câini, să nu se mai repete.

„Noi ne vom ocupa ca, în următorii doi ani, din bugetul propriu și prin acțiunea proprie, să sterilizam 100% din câinii cu stăpân din Sectorul 6”, a spus Ciprian Ciucu. Ciucu mai vrea și interzicerea prin lege a hrănirii animalelor pe domeniul public.

„Vrem să schimbăm legea și să interzicem hrănirea animalelor pe domeniul public. Pentru că există o practică extinsă a unor oameni și asociații, care se duc și hrănesc pe domeniul public, ceea ce le crește instinctul de teritorialitate și agresivitatea”.

În plus, vor fi montate camere de supraveghere în zonele cu risc de abandon și va fi monitorizată activitatea adăposturilor ilegale din Sectorul 6, mai spune Ciucu.

„Vom monitoriza adăposturile ilegale sau care acționează ilegal și vom crește capacitatea de monitorizare, prin amplasarea de camere video, în zonele cu risc de abandon”. Impozitul pentru terenurile proprietate privată neîngrădite vor fi majorate cu 500%. „Vrem să creștem impozitele la 500% pentru toate terenurile neîngrădite”, a declarat Ciucu.

El spune că dorește și reîntoarcerea ASPA la obiectivul principal, acela de a captura câinii de pe străzi și structurarea instituției pe criterii de performanță.

„Trebuie să schimbăm regulamentul ASPA și să avem niște indicatori foarte, foarte clari de performanță, la nivelul ASPA. De exemplu, timpul de răspuns la sesizări, rezolvarea integrală a sesizărilor, volumul capturării lunare, stabilirea parametrului în care adăposturile pot fi blocate pentru a primi noi animale. Deci, trebuie să ai 20% permanent liber, ca să poți să primești alte animale.

Implementarea unui sistem informatic de tip ticketing, care să vadă, din momentul în care s-a făcut o sesizare, tot parcursul, până în momentul în care este rezolvată acea sesizare. Trimestrial, să scadă numărul de sesizări. Asta înseamnă că scade numărul de câini. Și să scadă numărul de persoane agresate, conform raportului lunar, comunicat de către Institutul Național „Matei Balș”. Va trebui ca ASPA să redimensioneze capacitățile de capturare, atât umane, cât și echipamente, pentru a răspunde nevoilor actuale. Deci, dacă, până în 2016, erau 99 de prinzatori, 15 sau 13 sunt complet ineficienți, la nivelul  Bucureștiului. Va trebui să crească numărul de veterinari care au armă cu tranchilizant, conform legii, și să asigure permanența serviciului. Nu poți să zici: domne’, este ora patru și jumătate, nu mai avem echipe disponibile și venim doar la urgențe. Deci, permanent, trebuie ca să avem acest serviciu funcțional”.

Ciprian Ciucu cere demisia city managerului Diana Pungă. Aceasta ar fi numit personal la conducerea ASPA o persoană provenită din rândul ONG-urilor de protecție a animalelor care facilitează adopțiile internaționale de câini.

ASPA este singura instituție care, potrivit reglementărilor legale în vigoare, are competențe cu privire la gestionarea animalelor fără stăpân, la nivelul Municipiului București, susține edilul din Calea Plevnei. Dacă în 2016, ASPA dispunea de 90 de prinzători de câini, astăzi mai există numai 13, cu tot cu șoferi. Această reducere a numărului de angajați direct implicați în capturarea câinilor fără stăpân reflectă schimbarea de strategie a ASPA, de la capturare către campanii de conștientizare cu privire la sterilizarea câinilor de rasă comună, târguri de adopții etc.

Schimbarea de strategie a ASPA a avut ca urmare o nouă creștere a numărului de câini fără stăpân de pe străzi, reapariția haitelor și creșterea numărului de atacuri asupra oamenilor, mai spune primarul Sectorului 6. Ciprian Ciucu acuză faptul că actuala strategie a ASPA are directă legătură cu interesele unor organizații, care își doresc un număr cât mai mare de câini pe străzi și în adăposturi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. „Ciprian Ciucu acuză faptul că actuala strategie a ASPA are directă legătură cu interesele unor organizații, care își doresc un număr cât mai mare de câini pe străzi și în adăposturi.”
    Da, domnule Ciucu, agenturili …

    • nu inteleg cum va rezolva sterilizarea problema atacurilor canine carora le cad victime oamenii? nu cumva domnul primar o fi crezand ca potaile musca cu… organele sexuale? sau daca sunt sterilizati li se inmoaie coltii? credeti ca instinctul de vanatoare dispare daca sunt sterilizati? nicidecum. sunt haite intregi de javr.e agresive cu crotalii la urechi in toate cartierele.

      unii latra si alearga dupa misina cand ies din parcare. altii sar la tine cand mergi pur si simplu pe trotuar. si toti au crotalii galbene sau verzi in urechi.

      am vazut chiar si o potaie cu crotaliu in ureche si cu vreo 8 pui de 3-4 saptamani alergand dupa ea…

  2. Si ce sau cine l-a impiedicat pe Ciucu sa faca toate astea pana acum, inclusiv un serviciu de prindere a cainilor vagabonzi la nivel de Sector 6? Legea ii permitea demult, dar el e prea ocupat cu actiunile de propaganda personala!
    PS. In cateva luni toate astea vor fi deja uitate, vor aparea alte „breiking niuzuri”, o sa fie galagia cu rotativa etc, o sa uite si Ciucu ce-a primis azi.

    • Pana acum nu murise nimeni. Dar aceeasi femeie care a decedat a mai fost atacata si ajunsese in spital. In Romania pana nu moare cineva, autoritatile nu fac nimic.

    • Ba au mai murit oameni in Bucuresti din cauza cainilor. Dar se uita repede, asa va fi si acum. Pe asta se bazeaza si Ciuci, ca oamenii uita greselile lui pana la alegeri, peste un an si ceva.

  3. M-as fi asteptat sa-si propuna sa-si faca propria echipa de hingheri, daca asa ii permite legea ca sa nu mai depinda unii de altii si la mijloc legea din cauza careia se amana, se blocheaza finalizarea interventiilor.
    Echipa s-ar fi ocupat strict de cainii care ies, sau intra (de) pe o proprietate privata.
    Ce rusine! Sa invoci un asemenea motiv! Asta avem. Mai mult nu se poate.

    • Eu am cerut demisiile tuturor: primarului S4, primarului S6, primarului general, sefei ASPA. Cu ce va ocupati ca manageri? Coordonati, da? Ce? Oameni. Si-au facut treaba? Nu. Atunci demisia. Interviuri si in alte locuri, alte job-uri.

  4. „Dacă în 2016, ASPA dispunea de 90 de prinzători de câini, astăzi mai există numai 13, cu tot cu șoferi. Această reducere a numărului de angajați direct implicați în capturarea câinilor fără stăpân reflectă schimbarea de strategie a ASPA, de la capturare către campanii de conștientizare cu privire la sterilizarea câinilor de rasă comună, târguri de adopții etc.”

    Organigrama ASPA de pe site-ul institutiei prevede 100 de posturi, 17 posturi de conducere(Directori si sefi de Servicii si Birouri!!) si 11 hingheri(muncitori necalificati) la Biroul INTERVENTII, cu 1 Sef de Birou!
    12 soferi la Serviciul pentru gestionarea cainilor fara stapan, cu 1 sef de Serviciu in frunte!
    Restul posturilor pana la 100 sunt de bagatori de seama, in birouri la o cafeluta, numara cainii adunati din cand in cand, din joi in pasti!!

    • Ciinii comunitari care maninca doar aer o sa stea cuminti fara instinct de teritoriu…
      Politicienii ăștia sint hraniti prea bine si au impresia ca circumscripția e proprietatea lor…

  5. Nea ciucur a luat o razna

  6. Sunt stelizari gratuite anual . Doar ca acum o sa fie obligatorie

  7. Din păcate ,ăsta este omul !!!! Limitat în cuget și simțire !!! Aceste animale sunt doar o sursă de venit pentru unii !!! Cine îi împiedică să îi sterilizeze și să îi monitorizeze în mod real ? Să dispară din schema de personal câteva posturi de conducere și să renunțe la tonele de documente inutile pe care le completează !

  8. Ca un fapt divers, tragicul incident s-a petrecut pe teritoriul comunei Chiajna, daca e sa cautam un singur vinovat(ceea ce nu este cazul) acuzatiile ar trebui sa se duca spre primarul acestei comune. Dar cum Ciucu are planuri mari de viitor, a simtit nevoia sa acuze instutiile din subordinea PMB(stim cu totii de ce) si ce sa vezi, i-a iesit pe nas. Daca don edil ar avea macar o urma de simt al penibilului (de bun simt se pare ca nu poate fi vorba) ar tace si nu ar mai cauta vinovati doar in curtile altora.

  9. Legea (61/91) prevede sancționarea pentru :” 17) lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri”; doar că mafiile de partid și polițienii slugarnici nu aplică prevederile legale, taie frunze și fug de răspundere, acoperiți de complicitatea parchetarilor și judecătorilor corupți și plătiți indiferent de ce anume prestează…
    Dacă fiecare responsabil și-ar face treaba nu am mai avea grupuri infracționale în instituțiile statului, nici animale abandonate pe străzi; însă nimeni nu vrea să responsabilizeze parchetarii (magistrați închipuiți – (doar pentru propriile drepturi sunt buni) și judecătorii.

  10. Când apare altă belea asta se uită .Fără o lege bună și cine să o aplice nu faci nimic.

  11. Ciucu încă p mare dezamăgire în lungă listă de neaveniți politici.

  12. Mai bine bani pentru sterilizări decât 10K Euro aruncați pe mașini electrice! Cu banii subvenționați pentru o mașină electrică se pot castra sute de câini!
    Toată societatea beneficiază mai mult în urma castrărilor decât o persoană care primește o tonă de bani pentru o electrică!

  13. Gata, a rezolvat-o Ciucu si pe asta. De parca e atat de simplu, doar sa spui ca o sa sterilizezi cainii si sa arunci cu bani in problema.
    Pai asta face si ASPA, au fost o tona de campanii de sterilizare chiar langa mine la circ, am vazut f multi oameni cu cainii si pisicile.
    Doar ca pe aia „fara stapan” nu se deplaseaza nimeni sa ii aduca, caci pt asa-zisii stapani sunt buni doar sa le pazeasca boarfele. Sa-l vedem pe ciucu cum intra in curtile oamenilor cu politia locala sa-i sterilizeze, adica sa faca ce trebuia sa faca si pana acum, pt ca acolo ASPA nu avea competente.

  14. Individul ăsta, Ciucu pe numele lui, are un tupeu incredibil. Cine dracu îi dă lui voie să sterilizeze câinii cu stăpâni pe banii contribuabililor. În mod sigur a adulmecat(vorbind în termeni canini) vreo afacere aici. Pe același principiu, aș avea și eu de reparat o țeavă la baie…