G4Media.ro

Orașul Soledar se află în continuare sub controlul Ucrainei, susține guvernatorul regiunii…

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

Orașul Soledar se află în continuare sub controlul Ucrainei, susține guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko

Oraşul Soledar din estul Ucrainei, aflat în centrul unor lupte sângeroase cu forţele ruse şi a cărui capturare a fost revendicată de Moscova, se află în continuare „sub control ucrainean”, a declarat sâmbătă guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko, relatează Agerpres.

„Soledar este sub controlul autorităţilor ucrainene, forţele noastre deţin controlul”, a declarat Kirilenko, adăugând că această localitate şi oraşul apropiat Bahmut sunt „punctele cele mai fierbinţi” de pe front.

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că trupele ruse au capturat complet joi seară oraşul Soledar.

În aceeaşi zi, armata ucraineană a negat pierderea oraşului Soledar, afirmând că ”lupte violente” au în continuare loc în acest mic oraş din estul Ucrainei.

Prin ocuparea oraşului Soledar trupele ruse şi-ar putea consolida poziţiile pentru a intensifica asaltul asupra localităţii Bahmut şi le-ar fi deschisă calea către oraşele Sloviansk şi Kramatorsk. O importanţa strategică au şi minele de sare din Soledar, cu reţeaua lor de tuneluri de circa 300 de kilometri

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Esti un mic troll rus.

  2. dai si tu un link sa vedem „covorul ” sau ai uitat sa-ti bei drojdia ruseasca?

  3. Sa numeri morții pe telegram arata cat de zdruncinat ești. Marea localitate era de fapt o comună mai mare, cand toți locuitorii erau acasă in fiecare apartament sau casa erau maxim 10000 in blocurile alea sovietice. Zdruncina-te in continuare cu copium

    • Si inca ceva, am devenit vegetarian. Mananc iarba, fumez doar iarba. Imi plac si ierbivorele, ma joc mult cu armasarul satului si taurasii din zona ca au la ei uleiuri vegetale. Pana si noul meu nume de floare Florin reflecta realitatea.

  4. #florin….esti urmăritor de telegram,sosoaca și simion….e clar! Deci,ai 8 clase!

  5. @ Florin – Bai trolache, esti penibil! Atat pot sa spun… si asa e prea mult.

  6. culmea propagandei

  7. tot văd placa „rușii nu-s în stare”! de ce anume? carper bombing/napalm/ in stil Sua? mai bine nu am vedea așa ceva …un oraș de 10mii ar fi praf în 2 zile cu pierderi zero…acum câinii se plimbă printre cadavre / în acel caz nici musca nu scapă!

  8. @Dan
    Citim ceea ce scriu diversi adolescenti. Nu au nici o idee despre ceea ce inseamna un razboi, ceea ce inseamna distrugerile „covoarelor de bombe”, foarte usor de pus in practica. Nu cunosc istorie, cunosc filme, seriale, etc.
    Nu mai pierdeti timpul sa le raspundeti. Neavand cu cine sa se certe, vor tace. Este regula de baza a unui adult, in fata unui comportament vehement: tacerea.

  9. Oamenii complecși care întra pe telegram sint înfrânți de propriile lor telefoane.Daca telefoanele ar fi fost create de aceștia, nimeni nu realiza cât îs de înfrânți .
    Și îți mai spun un mic secret,dar sa rămână intre noi..:cu cât mai multe app descărcate in telefonul tău mai mic ești dpdv intelectual.

  10. Aiuritor, noaptea mintii in direct….Mariupol pare documentar pe langa sf-ul din capul astora de-acum…