G4Media.ro

Șeful Autorității Electorale Permanente susține în continuare că angajarea cumnatei sale în…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Șeful Autorității Electorale Permanente susține în continuare că angajarea cumnatei sale în instituție a fost „legală și morală” / „Nu am de ce să demisionez şi nici să fiu schimbat, pentru ca am respectat legea, cea civilă şi cea penală”

Preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente Constantin Mituleţu-Buică a declarat, luni pentru News.ro, că nu are motiv să demisioneze din funcţie sau să fie schimbat de la şefia AEP deoarece a respectat legea, atât pe cea civilă, cât şi pe cea penală. Referitor la acuzaţiile pe care i le aduce ANI, el a precizat că angajarea cumnatei sale a fost una „legală şi morală”.

„Nu am de ce să demisionez şi nici să fiu schimbat, pentru ca am respectat legea, cea civilă şi cea penală”, a declarat Constantin Mituleţu Buică, întrebat dacă are în plan să demisioneze sau dacă se aşteaptă la o decizie de schimbare din funcţie a coaliţiei de guvernare, în contextul acţiunilor ANI prin care a sesizat Parchetul în cazul său, sub acuzaţia folosirii funcţiei pentru favorizarea cumnatei sale.

Chestionat mai departe despre angajarea cumnatei sale, preşedintele AEP a precizat că aceasta a fost „legală şi morală”.

Referitor la acţiunile ANI, Buică a explicat că este vorba „doar o sesizare cu privire la o suspiciune şi nu o constatare”.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în cazul preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică, pe care îl acuză de folosire a funcţiei pentru favorizarea cumnatei sale.

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către CONSTANTIN-FLORIN MITULEŢU BUICĂ a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente a emis,  aprobat şi semnat un număr de 9 acte materiale prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată la Cabinetul vicepreşedintelui Autorităţii Electorale Permanente pe funcţia de consilier”, a transmis luni ANI.

G4Media.ro a dezvăluit că un raport de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) îl acuză pe Constantin Mituleţu-Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) de conflict de interese penal. Sesizarea a fost depusă de un fost director din AEP, demis chiar de Mituleţu Buică. Şeful AEP, omul care organizează alegerile în România, a declarat pentru G4Media că „nu există nici un conflict de interese, nu voi demisiona”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Pai daca in contractul lui de angajare nu scrie clar ca e ilegal conflictul de interese si cum se penalizeaza daca incalca ce scrie acolo, cum sa fie altfel decat zice dansul? Nu e negru pe alb, deci e legal. Mai are cumnate?

    • Oricum, se prescrie.

    • Probabil ca e legal, ca la rudele vizate nu sunt mentionate cumnatele. Dar moral e ditamai nepotismul.
      Solutia morala e ca PSD sa il schimbe (la fel de legal) pe mister „perfect legal”, ca altfel o sa iasa scandal.

    • @tiberius
      Cum nu? E ruda prin alianta. In rest nu
      i-am citit contractul de la angajare.

    • Ma gandesc ca rudele de gradul nustiucat care sunt cumnatele nu intra sub incidenta legii, se aplica pentru rude mai apropiate, de asta e asa relaxat politrucul ala.

  2. O data pusi intr-o functie, doar mascatii ii mai scot de acolo 🙂

  3. Ai „respectat legea” voastra, a escrocilor din politica romaneasca!!