G4Media.ro

Nissan limitează folosirea drepturilor de proprietate intelectuală la noua entitate înfiinţată de…

Sursa: Pexels.com

Nissan limitează folosirea drepturilor de proprietate intelectuală la noua entitate înfiinţată de Renault cu Geely – Nikkei

Compania niponă Nissan Motor şi grupul francez Renault au convenit să restricţioneze folosirea drepturilor de proprietate intelectuală pe care le-au dezvoltat împreună, inclusiv un brevet pentru vehicule hibride, la noua entitate înfiinţată de Renault, a anunţat joi publicaţia niponă Nikkei, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, relatează Agerpres.

Acordul reprezintă o realizare importantă pentru cei doi producători auto, care negociază o reorganizare a alianţei lor. Renault speră să convingă Nissan să investească în divizia sa specializată pe producţia de vehicule electrice, în timp ce Nissan doreşte ca Renault să îşi reducă participaţia de 43% pe care o deţine la Nissan.

Noua entitate, anunţată de Renault în noiembrie şi numită provizoriu Horse, va produce transmisii şi motoare pentru vehicule hibride: Grupul chinez Geely va deţine o participaţie de 50% la noua entitate, în timp ce Nissan nu va fi acţionar.

Spre deosebire de Nissan şi Renault, care se concentrează pe pieţe diferite – compania niponă în SUA, China şi Japonia, iar grupul francez în Europa – noua entitate intenţionează să-şi vândă produsele în aproximativ 130 de ţări, inclusiv Statele Unite şi China.

Conform surselor, reprezentanţii Renault i-au informat pe cei ai Nissan că vor să utilizeze brevetele drepturi de proprietate intelectuală achiziţionate împreună cu Nissan la noua entitate.

Totuşi, reprezentanţii Nissan susţin că nu vor permite folosirea drepturilor de proprietate intelectuală achiziţionate împreună pentru produse care vor fi oferite în Statele Unite şi China, pentru a evita concurenţa şi a preveni scurgerile de tehnologie. În Europa, Orientul Mijlociu şi alte regiuni, Nissan va decide dacă produsele care folosesc drepturile de proprietate intelectuală achiziţionate împreună sunt livrate către alţi producători auto, în afară de Nissan.

Un oficial Nissan a declarat pentru Nikkei că Renault a fost de acord cu restricţionarea drepturilor de proprietate intelectuală achiziţionate împreună, în timp ce reprezentanţii Renault au refuzat să răspundă, precizând: „Nu comentăm în privinţa drepturilor de proprietate intelectuală”.

Conform datelor Renault, cele două companii au dezvoltat împreună aproximativ 1.770 brevete în perioada 2016 – 2021.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...